Σπύρος Μπιμπίλας: Η σχέση του με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Γιατί «πρωταγωνιστεί» στην κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού

Σπύρος Μπιμπίλας: Η σχέση του με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Γιατί «πρωταγωνιστεί» στην κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ παραδέχεται, μιλώντας στο protothema.gr, πως διατηρούσε μακροχρόνια επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Φιλιππίδη και την σύζυγό του αλλά αρνείται να σχολιάσει καταθέσεις μαρτύρων

bibilas_linou_filippidis_art
Το όνομα του ηθοποιού και Προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα ανέφερε, όχι μία αλλά αρκετές φορές, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, στην κατάθεση που έδωσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του χωρίς ωστόσο να έχει ενημερώσει το ίδιο. Σύμφωνα με αυτήν ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν ο άνθρωπος μέσω του οποίου γνωρίστηκε το ζευγάρι με την γυναίκα που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό, την σοβαρότερη από τρεις συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Όπως κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου, η ίδια και ο σύζυγός της γνώρισαν την καταγγέλουσα μέσω της μητέρας της η οποία ήταν ηθοποιός και τούς την σύστησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, επισημαίνοντάς τους πως έχει ανάγκη από δουλειά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανταποκρίθηκε, την πήρε στην παράστασή του και κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, το 2007, γνώρισε και την κόρη της. Στη συνέχεια η μητέρα είπε στον Φιλιππίδη πως η κοπέλα ήθελε να γίνει ηθοποιός και τον παρακάλεσε να την βοηθήσει παίρνοντάς την στην δραματική σχολή που δίδασκε.
Filippidis__Bibilas

Σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, η καταγγέλουσα «ήταν ερωτευμένη με τον ηθοποιό» και τον ενοχλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο. Μάλιστα υποστήριξε πως το 2011, τρία ολόκληρα χρόνια δηλαδή μετά τον βιασμό που κατήγγειλε πως υπέστη από τον ηθοποιό το 2008, η ίδια συναντήθηκε με την μητέρα της καταγγέλουσας, σε παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα, που ήταν και οι δύο προσκεκλημένες, η οποία μάλιστα επέλεξε να καθίσει δίπλα της.

Από την κατάθεση της Ελπίδας Νίκου προκύπτει ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας γνώριζε για την πιεστική συμπεριφορά της νεαρής απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη γι' αυτό και οι δυο τους ζήτησαν εξηγήσεις από τη μητέρας της: «Οταν δεν τελείωσε η παράσταση βγήκαμε έξω οι τρεις μας δηλαδή εγώ, ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας. Και την ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της και αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και την συμπεριφορά που είχε απέναντί στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει μια εξήγηση λέγοντας μου "Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ δε, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στον Πέτρο και σε μένα. Μετά από λίγες μέρες τηλεφώνησα στο Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε "Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει ως πατέρα της».

Παράλληλα, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσε πως «το 2020 η καταγγέλλουσα μαζί με τον Σπύρο Μπιμπίλα επισκέφθηκε το θέατρο που έπαιζε ο Πέτρος και στο τέλος της παράστασης είπε ο Σπύρος στον Πέτρο, όταν έβγαιναν από το θέατρο "έλα να τη χαιρετήσεις” και ο Πέτρος του απάντησε "Όχι, όχι δεν θέλω»...
Κλείσιμο
Filipidis_-_Bibilas_4
Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετείχε στον θίασο της παράστασης «Υπηρέτης με δύο αφεντικά» που είχε ανεβάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, το 2012, στο θέατρο Μουρούρη

Τί απαντά ο Σπύρος Μπιμπίλας

«Εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμία αναφορά σε καταθέσεις άλλων προσώπων ακόμα κι αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το όνομά μου.Δεν το έχω κάνει σε καμία από τις καταγγελίες που έχει γίνει» δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο protothema.gr φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι οι καταθέσεις μαρτύρων διαρρέουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος, όπως εξήγησε, δεν έχει διαβάσει ακόμη το πλήρες κείμενο της κατάθεσης της Ελπίδας Νίνου και δεν ήταν ενημερωμένος πως θα αναφερθεί το όνομά του σε αυτήν.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ παραδέχεται  πως διατηρούσε στενές επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελπίδα Νίνου: «Φυσικά και γνωριζόμαστε. Ήμασταν συνεργάτες 12 ολόκληρα χρόνια, συνεργαστήκαμε 3 σίριαλ και 9 θεατρικές παραστάσεις» απαντά με ειλικρίνεια ο ίδιος επιμένοντας ωστόσο ότι η υπόθεση πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά στα χέρια της δικαιοσύνης η οποία και είναι αρμόδια να αποφανθεί για το τί ακριβώς συνέβη».

Επιπλέον, ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς επιβεβαίωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συμπεριλάβει το όνομά του στη λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισής του χωρίς ωστόσο να τον έχει ενημερώσει: «Πράγματι, με κάλεσαν για κατάθεση χωρίς όμως να γνωρίζω πως ήμουν ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης. Εγώ είπα ακριβώς αυτά που γνώριζα. Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα όπως είπαν κάποιοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την λίστα με τους 50 και πλέον μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε ο Πέτρος Φιλιππίδης μόνον επτά δέχτηκαν να καταθέσουν υπέρ του. Μεταξύ αυτών η σύζυγός του και στενή του συνεργάτιδα που διαχειρίζεται την προβολή – παρουσίαση των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα:
Νισιόκα-Τσιτσιπάς 0-2: Στους «4» στο Lyon Open ο Στέφανος

ΕΜΑ: «Όχι» στη δεύτερη δόση του AstraZeneca αν εμφανιστούν θρομβώσεις

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσε η σύζυγός του Ελπίδα για τις καταγγελίες εις βάρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης