Ο Chief of staff και ο υπουργός στο Τατόι, οι φρεγάτες και τα ακίνητα που… φεύγουν σαν ζεστό ψωμί

Ο Chief of staff και ο υπουργός στο Τατόι, οι φρεγάτες και τα ακίνητα που… φεύγουν σαν ζεστό ψωμί

Χαίρετε! Oλίγον παλαιότερο, αλλά καλό κι ενδιαφέρον, ενδεικτικό των ανθρώπων που δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός όταν θέλει «να γίνει μια δουλειά». Και φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει η εκμετάλλευση -εμπορική και πολιτιστική- των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου.

dark-room
Εκεί, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε (Μεγάλη Εβδομάδα) εθεάθησαν περιπατητές (για ώρες) ο Chief of staff του Μ.Μ Γρηγόρης Δημητριάδης (καλά, στους τίτλους και στα παρατσούκλια δεν παίζομαι, έτσι;) κι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυρ. Πιερρακάκης. Τώρα, θα μου πείτε, «καλά, ο Γρηγόρης πάει παντού όταν πρόκειται για εντολή του πρωθυπουργού, αλλά ο Πιερρακάκης πού κολλάει;». «Κολλάει όπου πρόκειται να προχωρήσει ένα πρότζεκτ και θέλουμε να τελειώνει», απαντούν όσοι γνωρίζουν τα κυβερνητικά ενδότερα. Σημειώστε το αυτό που σας λέω, γιατί από ρεπορτάζ κάτι ξέρω. Σωστό ή λάθος;

Ήγγικεν η ώρα των αποφάσεων για το έτερο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, μετά την αεροπορία, για την οποία από 18 θα τα κάνουμε 24 τα Rafale. Αλλά από Γαλλία τελειώσαμε, έως εκεί δεν πάμε άλλο. Τώρα είμαστε στους από θαλάσσης εξοπλισμούς, ήτοι στο τι πολεμικά πλοία θα πάρουμε. Αποφάσεις δεν υπάρχουν, αλλά αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα θα αντιληφθείτε ότι στα οπλικά συστήματα που προμηθεύεται μια χώρα πάντοτε παίζουν ρόλο και τα politics και εφόσον «τελειώσαμε» με τη σύμμαχο Γαλλία, ποιος άλλος… μας μένει που να τον έχουμε ανάγκη και να πουλάει πλοία; Ε, ok, δεν θα έλεγα η Ολλανδία, αλλά τώρα μην τα θέλετε κι όλα στο πιάτο (της ενημέρωσης)…
 
-Οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς πιστώθηκαν στις μερίδες των επενδυτών και σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το ΧΑ προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» ώστε αύριο Παρασκευή να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Τώρα, για αύριο, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, οι εκτιμήσεις των χρηματιστών είναι ότι η μετοχή θα πιεστεί καθώς η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στην τρέχουσα τιμή στο ΧΑ και φυσικά θα υπάρξουν νέοι μέτοχοι που θα προτιμήσουν να κατοχυρώσουν εδώ και τώρα τα κέρδη τους. Κατά τους υπολογισμούς των ειδικών, με τιμή μετοχής στο 1,6 ευρώ, το P/B είναι στο 0,40.

Κλείσιμο
-Κι αφού ο λόγος είναι για την Πειραιώς, να σας πω ότι ο Χ. Μεγάλου έχει καταλήξει ήδη σε συμφωνία για την πώληση 7 δισ. NPEs. Οι διαδικασίες είναι ώριμες και οι ανακοινώσεις αναμένονται ως το τέλος Ιουνίου. Συμφωνία υπάρχει και για μια ακόμη συναλλαγή ύψους 7 δισ. η οποία όμως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Δηλαδή, για φέτος, η Πειραιώς κλείδωσε πωλήσεις NPEs ύψους 14 δισ. Κατά τα λοιπά, η τράπεζα αναζητεί αγοραστή για επιπλέον 3,5 δισ. NPEs, ενώ ακόμη 1,5 δισ. NPEs θα φύγουν από τα βιβλία, σπασμένα σε διάφορες μικρότερες συναλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης