Self test: Ποιοι εργαζόμενοι αποκλείονται – Πώς αμείβεται όποιος βγαίνει θετικός

Self test: Ποιοι εργαζόμενοι αποκλείονται – Πώς αμείβεται όποιος βγαίνει θετικός

Από την προσεχή Δευτέρα επεκτείνεται η χρήση των υποχρεωτικών self test σε εργαζόμενους διαφόρων κατηγοριών

Screenshot_2021-04-18_Self_test_Ποιοι_εργαζομενοι_αποκλειονται___Πως_αμειβεται_οποιος_βγαινει_θετικος_-_newmoney
Από την Δευτέρα 19 Απριλίου έξι τομείς δραστηριότητας μπαίνουν στην υποχρεωτική χρήση των self tests κι ανοίγουν το δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι της οικονομίας. Λιανεμπόριο, εστίαση, κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, μεταφορές αλλά και όσοι εργάζονται στο Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψουν στη εργασία τους αφού έχουν αρνητικό self test.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλωθούν στην ειδική πλατφόρμα έως τις 25 Απριλίου. Ο εργαζόμενος εφόσον έχει κάνει το πρώτο τεστ αυτοδιάγνωσης και έχει βγει αρνητικό πέρα από τη δήλωση του στο selftesting.gov.gr δεν χρειάζεται να προσκομίσει κάποια βεβαίωση. Ο εργοδότης θα μπορεί να ενημερωθεί για το ποιοι εργαζόμενοι έχουν κάνει self test και το αποτέλεσμα του από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Oι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν με το ΑΜΚΑ τους από το φαρμακείο ένα τεστ την εβδομάδα. Από το υπουργείο Εργασίας μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ εβδομαδιαίως θα στέλνονται στην ΗΔΙΚΑ τα στοιχεία των εργαζομένων που θα δικαιούνται να κάνουν τεστ. Θα ξεκλειδώνουν με αυτό τον τρόπο τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων. Η αποστολή των στοιχείων θα γίνεται με αυτό τον τρόπο καθώς η «δεξαμενή» των εργαζομένων αλλάζει συνεχώς αφού υπάρχουν προσλήψεις-απολύσεις και αλλαγές στο καθεστώς που εργάζεται ο κάθε εργαζόμενος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης