Εγκύκλιος Σταμπουλίδη για τα πολυκαταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν

Εγκύκλιος Σταμπουλίδη για τα πολυκαταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν

Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις

lianeborio-polikatastimata
Διευκρινίσεις αναφορικά με το ποια πολυκαταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν και ποια όχι δίνει εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Μία εγκύκλιος που έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες στα Notos Galleries στα Χαυτεία και ενώ άλλα καταστήματα, όπως τα Hondos Center λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο:

«Α) Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, δεν εμπίπτουν ωστόσο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με την μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα για αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων»

Δείτε εδώ την εγκύκλιο


Ειδήσεις σήμερα: 

Γεραπετρίτης: Μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα αν δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση

Φονικό στη Μακρινίτσα: Τραυμάτισε και τη μητέρα των θυμάτων ο 31χρονος - Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της

Ντουμπάι: Ποιες είναι οι καλλονές που ξεγυμνώθηκαν και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης