Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός λόγω έλλειψης ζήτησης - Οι αποφάσεις της ΕΚΤ

images_lagarde
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα, καθώς τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης συνεχίζουν να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην πανδημία και τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «είναι έτοιμη» να προσαρμόσει τα εργαλεία της ΕΚΤ εάν η οικονομική κατάσταση δεν βελτιωθεί.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στην οποία συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, η κυρία Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η έναρξη εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στην υγεία. Ωστόσο, η πανδημία εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για τη ζώνη του ευρώ και τις παγκόσμιες οικονομίες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Survivor: Το Twitter... δίκασε την Σαλαγκούδη: «Ζούμε τον πρώτο διορισμό σε ριάλιτι» - «Πώς βγήκε δημοφιλέστερη παίκτρια;»

Ταραντίλης: Αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Αύριο η εισήγηση της επιτροπής

ΚΥΣΕΑ: Αυξάνεται κατά 3 μήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης