Κορωνοϊός: Στον «αέρα» ο γαμήλιος τουρισμός που παράγει €200 εκατ. έσοδα

Κορωνοϊός: Στον «αέρα» ο γαμήλιος τουρισμός που παράγει €200 εκατ. έσοδα

Οι αρμόδιοι φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον πληττόμενο αυτό κλάδο και να ενταχθεί στους επωφελούμενους από τα ειδικά μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού

gamos-xania
Πέρυσι ο κλάδος των κοινωνικών εκδηλώσεων και κυρίως του ανερχόμενου στη χώρα μας γαμήλιου τουρισμού υπολογίζεται ότι παρήγαγε περί τα 200 εκατ. ευρώ εσόδων με διασπορά τόσο στην τουριστική αλυσίδα όσο και σε επιμέρους κλάδους.

Φέτος η πτώση μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 70%, σύμφωνα με τα εκπροσώπους εταιρειών του κλάδου, που είναι κυρίως μικρές «boutique» επιχειρήσεις με πελατολόγιο στο εξωτερικό και βασική αγορά αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία, οι αραβικές χώρες, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α. (σ.σ. ο «μύθος» των κινέζικων γάμων της Σαντορίνης ουσιαστικά δεν υφίσταται από την στιγμή που οι νεόνυμφοι Κινέζοι της Καλντέρας έρχονται στην Ελλάδα κυρίως και μόνο για να φωτογραφηθούν).

Τον κίνδυνο συρρίκνωσης του κλάδου, λόγω της πανδημίας, επισημαίνουν σε σχετική επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων προορισμού. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών από την νεοσύστατη Ελληνική Ένωση Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (Greek Destination Planners Association -GDPA) που αριθμεί περί τα 20 εταιρείες- μέλη, ενδεικτικά για το 2019 ο κλάδος τους δημιούργησε σωρευτικά έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ επιμεριζόμενα σε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, αγορές σε καταστήματα , ενοικιάσεις χώρων, αμοιβές προμηθευτών κ.α. Οι εν λόγω εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού και τις διοργάνωσεις μικρότερων κοινωνικών εκδηλώσεων- ακόμη και εταιρικών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης