LIVE

Κορωνοϊός

Διάλογος για τα μέτρα ...αντίδοτο στη Μέρκελ

Dialogue on the measures …antidote to Merkel

Νέες περικοπές δαπανών  και νεά αύξηση φορολγοικών εσόδων, η απάντηση στην γερμανική  πρόταση για συνταγματική ρήτρα απαγόρευσης  των ελλειμμάτων

Πρωτοβουλία διαλόγου αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ζητήσει τη συναίνεση φορέων και κομμάτων για το κατάλληλο μίγμα μέτρων της περιόδου 2012-2015, το οποίο απαιτεί η Τρόικα των δανειστών. Σύμφωνα με τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου πάντως, τα μέτρα θα πρέπει να αντιστοιχούν κατά τα 2/3 σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών και κατά το 1/3 σε επιπλέον αύξηση δημοσίων εσόδων.

Το σχέδιο, όπως το παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προβλέπει  τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας, με στόχο την δημιουργία διαρκώς  αυξανόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό από το 2012 και μετά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί από 3% το 2013 σε 2,6% το 2014 και σε 1,5% το 2015, αλλά τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μειώνουν το χρέος θα "τρέχουν" με 5% μετά το 2014 και τουλάχιστον έως το 2020.

Ωστόσο στη  φάση αυτή, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να δεσμευτεί στα συγκεκριμένα μέτρα που τελικώς θα λάβει τον Μάιο, μετά τον διάλογο που ξεκινά άμεσα. Τα μέτρα θα αποτυπωθούν και θα ψηφιστούν σε νομοσχέδιο, το οποίο στην κυβέρνηση θέλουν ήδη να προβάλουν ως απάντηση στην πρόταση Μέρκελ για την επιβολή συνταγματικής ρήτρας απαγόρευσης των ελλειμμάτων και για νέο σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Θεωρούν, δηλαδή, ότι θα στείλει το μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχισθεί η εντατική προσπάθεια για πρωτογενή πλεονάσματα και μείωση του χρέους, πέραν του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η Τρόικα. Επιδιώκουν δε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση επειδή θεωρούν πως ο νέος νόμος για τα μέτρα 2012-2015 θα δεσμεύει την ΝΔ ως αντιπολίτευση, αλλά ενδεχομένως και ως κυβέρνηση στο μέλλον.

Στο οικονομικό επιτελείο πάντως θεωρούν ότι  η … επιμήκυνση μέτρων για ένα  ακόμα χρόνο, έως και το 2015, σημαίνει πως τα νέα μέτρα της περιόδου  δεν θα επιβαρύνουν άμεσα και υπέρμετρα τους Έλληνες, αφού θα διαρκέσουν ένα χρόνο περισσότερο (καθώς όμως και η επιτήρηση).

Σε κάθε περίπτωση  το πακέτο μέτρων για το οποίο ο  Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε  σήμερα το υπουργικό συμβούλιο θα περιέχει μέτρα για:

•     έσοδα 1,5 δισ. από φόρους κατανάλωσης, τεκμήρια και Ακίνητα

•    450 εκατ. από την περιστολή δαπανών ΚΑΙ τις αυξήσεις  τιμολογίων στις ΔΕΚΟ

•     650 εκατ. από περικοπές σε διάφορα επιδόματα, ανεργίας κλπ

•      1,5 δισ. από περιορισμό των  προσλήψεων  και την εφαρμογή του Ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο

•   500 εκατ.  από την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

•   600 εκατ. από ληξιπρόθεσμα χρέη

•   150 εκατ. ευρώ από πράσινους φόρους.

•  500 εκατ. ευρώ  από περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

•  1,5 δισ. ευρώ  από αποκρατικοποιήσεις

•   και άλλα 2,5 δισ. ευρώ από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Διονύσιος Βούτος

 (...) Οι κατακτητές τότε αποφάσισαν σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου την διατήρησή τους για την εσωτερική ασφάλεια με μειωμένη όμως δύναμη. Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση που ήταν στρατιωτική με πρωθυπουργό τον αντιστράτηγο Γεώργιο Τσολάκογλου,(....) Την ίδια εκείνη εποχή κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί επικεφαλής των οποίων φέρονταν ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος άρχισαν ν΄ ανησυχούν από την εντεινόμενη δραστηριότητα του ΕΑΜ και ειδικότερα μετά τη δημιουργία του στρατιωτικού του σκέλους ΕΛΑΣ, θεωρώντας ότι αυτές, με το πρόσχημα της αντίστασης κατά των κατακτητών, είχαν ήδη αρχίσει να διαβρώνουν τον λαό της υπαίθρο (....) Παράλληλα ανέθεσαν στον φίλο του Πάγκαλου, Ιωάννη Βουλπιώτη ν΄ ανιχνεύσει επ' αυτού τις διαθέσεις των Γερμανών μέσω της φιλίας που διατηρούσε με τον πρώην στρατιωτικό ακόλουθο της Γερμανίας στην Αθήνα Κρίστιαν Φον Κλεμ. Όταν ο συνταγματάρχης Φον Κλεμ ενημερώθηκε σχετικά, και δι' αυτού ο Αρχηγός των Ες-Ες Ελλάδος φέρεται να μετέφερε θετική απάντηση όπου και στη συνέχεια ο Πάγκαλος, με σύμφωνη γνώμη και των άλλων αποστράτων, έσπευσε και ενημέρωσε σχετικά τον Ιωάννη Ράλλη, πείθοντάς τον τελικά ν΄ αναλάβει πρωθυπουργός, δηλώνοντάς του και την ακαταλληλότητά του γι΄ αυτή τη θέση εξαιτίας της προηγούμενης δικτατορίας του για την οποία και είχε διαβληθεί. (....) Τη δημιουργία μιας τέτοιας δύναμης υποστήριξαν επίσης οι στρατιωτικοί Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος, (....) Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είδαν ότι μια δύναμη κρούσης κατά της αντίστασης αποτελούμενη από Έλληνες είχε πλεονεκτήματα, καθώς οι ντόπιοι γνώριζαν καλύτερα το έδαφος, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντίσταση (...) Για κάθε τάγμα ευζώνων προβλεπόταν δύναμη 600 ανδρών και 50 αξιωματικών, καθώς και ενός Γερμανού αξιωματικού (...) Ο Παπαδόγκωνας, καθώς θεωρούνταν Βρετανόφιλος, προσέφερε τη γυναίκα και την κόρη του ως ομήρους στους Γερμανούς για να πείσει ότι δεν προτίθεται να πολεμήσει αυτούς (...) Η συνολική δύναμη των Ταγμάτων έφτασε τις 22.000 στο τέλος της Κατοχής, σε 9 ευζωνικά και 22 εθελοντικά τάγματα. (....) http://www.youtube.com/watch?v=g38_sKPrWjE&feature=related .......!!!!! Τι ψάχνετε βρε παιδιά ,τόσες φορές το έχουμε πει πως ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ...!! Τι άλλο πρέπει να συμβεί γιά το καταλάβετε ...?? Όσο πιο γρήγορα φύγουμε από το μονεταριστικό τέταρτο ράιχ της Μερκελ , τόσο καλύτερα γιά εμάς , αλλιώς θα μαζεύουμε τα πτώματα από τον δρόμο , όπως το 42 -44 ...!!!

Konstantinos

 Exete dikio zwa...oi germanoi ftaine!!!

Pako

Το καζανι βραζειιιιιιιι !!!!! τζεφρυ !!!!!

JACK

 ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΖΕΦΡΕΥ! ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

anti-nea-taxi

Ρε τζέφρυ ψιλικατζή πάλι απ την μύγα θες να βγάλεις ξύγκι; Εχω να σου προτείνω μεγαλύτερα έσοδα: 1) 162 δις € γερμανικές αποζημιώσεις 2) 500δις με 1 τρις € ορυκτός πλούτος 3) 600 δις € μαύρα λεφτά στην Ελβετία 4) 50 δις € σε μίζες και κλοπιμαία 5) 350 δις € Αρνηση και διαγραφή Ελληνικού χρέους 6) 30 δις € μαύρο χρήμα μέσω off shore 7) 5 δις € αύξηση φορολογίας τραπεζών ΣΥΝΟΛΟ 2,1 ΤΡΙΣ € ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.!!!! Γιατί ρε προδότη μας έφερες την κατοχή του ΔΝΤ;

Διονύσιος Βούτος

Και αφού τα παρουν και αυτά , μετά λέω να δώσουμε και ένα δάνειο στους Γερμνανούς , όπως τότε με το κατοχικό δάνειο ....!!! Έτσι και αλλιώς θα εξαθλιώσουν όλον τον πληθησμό ...!!!

jack

 ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ,,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ,,ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΝΟΥΜΕΡΑ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης