Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος για τα 15 δισ. ευρώ

Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος για τα 15 δισ. ευρώ

Πιέσεις προς την κυβέρνηση για να βάλει πιο βαθιά το μαχαίρι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

The road to the 15bil euros is full of obstacles
Σκληρό τεστ ξεκινά σήμερα για την ελληνική οικονομία. Λίγες ημέρες μόλις μετά από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής που άνοιξε νέα μέτωπα για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι επικεφαλής της Τρόικα καταφθάνουν στην Αθήνα για να πιέσουν την κυβέρνηση βάλει πιο βαθιά το μαχαίρι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οσον αφορά στον δημόσιο τομέα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει:

Κλείσιμο
- To ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί στο δημόσιο μέσα στο καλοκαίρι και θα ψαλιδίζει μισθούς και επιδόματα.

- Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα σχέδια εξυγίανση των ΔΕΚΟ που βρίσκονται στην ευθύνη τους, μαζί με αναλυτικές προτάσεις για τη συρρίκνωση των αποδοχών, την αύξηση των εσόδων και το συμμάζεμα ζημιών και χρεών.

Εκτός από την αυστηρή τήρηση του κανόνα της μίας πρόσληψης έναντι πέντε αποχωρήσεων, ή και την αυστηροποίησή του σε «1 προς 7», προβλέπεται και θεσμοθέτηση της αύξησης των ωρών εργασίας από 7 σήμερα σε 8 που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν όμως και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, με τις πιέσεις για την επιβολή των επιχειρησιακών συμβάσεων να αυξάνονται έντονα.

Η τρόικα και ζητά νέες περικοπές δαπανών σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011 όπως η επιβολή του πράσινου φόρου στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν η αύξηση των αντικειμενικών αξιών η ένταξη περιοχών στα σχέδια πόλης και η φορολόγηση των αυθαιρέτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης