Όλα τα νέα μέτρα για εργασία, ασφαλιστικό, συντάξεις, αναδρομικά

Όλα τα νέα μέτρα για εργασία, ασφαλιστικό, συντάξεις, αναδρομικά

Πώς θα αναπληρώνεται η προληπτική καραντίνα, τι ισχύει για την ειδική άδεια γονέων μαθητών - Επεκτείνονται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τηλεργασία - Ως τον Οκτώβρη η αναστολή συμβάσεων - Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο στη Βουλή

φοροι
Την αναπλήρωση της προληπτικής καραντίνας των 7 ημερών που περνούν οι εργαζόμενοι μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τα νέα μέτρα προστασίας που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες – ίσως και τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης – στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της προληπτικής καραντίνας ο εργαζόμενος θα λαμβάνει κανονικά το μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη. Ωστόσο αν δεν είναι δυνατή η εναλλακτική λύση της τηλεργασίας στη διάρκεια των 7 ημερών, όταν επιστρέφει θα πρέπει να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας.

Η αναπλήρωση θα γίνεται σε χρονικό εύρος 4μήνου και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού, χωρίς αμοιβή υπερεργασίας ή υπερωρίας και μέχρι να αναπληρωθεί ο χρόνος της καραντίνας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας. εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Απειλεί ο Οκτάι: «Αν τα 12 μίλια δεν είναι αιτία πολέμου, τότε τι είναι;» λέει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε Μυκονιάτη δικηγόρο που «έσπασε» την καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης