ΗΠΑ: Τη μεγαλύτερη πτώση μεταπολεμικά παρουσίασε η οικονομία το β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: Τη μεγαλύτερη πτώση μεταπολεμικά παρουσίασε η οικονομία το β΄ τρίμηνο

Κατά 32,9% υποχώρησε το ΑΕΠ το β' τρίμηνο στις ΗΠΑ - Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν το α' τρίμηνο του 1958 με μείωση 10%

wallstreet_main
Τη μεγαλύτερη υποχώρηση στην μεταπολεμική ιστορία σημείωσε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς το lockdown προκάλεσε το κλείσιμο επιχειρήσεων και άφησε εκτός εργασίας εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το ΑΕΠ, που αντιπροσωπεύει την αξία του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει η οικονομία, υποχώρησε κατά 32,9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης.

Η πτώση ήταν μικρότερη από το -34,1% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, αλλά είναι η χειρότερη επίδοση στην μεταπολεμική ιστορία. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν το πρώτο τρίμηνο του 1958, που το ΑΕΠ μειώθηκε -10% και ακολουθεί το -8,4% που σημειώθηκε το δ' τρίμηνο του 2008. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η πτώση του ΑΕΠ ήταν 9,5%.

Η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας αποδίδεται στη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς οι Αμερικανοί έμειναν στο σπίτι, χωρίς να πραγματοποιούν καταναλωτικές δαπάνες και ταξίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

Βαρυμπόμπη: Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο κυνήγι του «χαμένου θησαυρού»

Μύκονος: Συνωστισμός παντού και η κατάσταση ξεφεύγει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης