Πάνος Λασκαρίδης: «Η πατρίδα μας είναι σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση»

Πάνος Λασκαρίδης: «Η πατρίδα μας είναι σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση»

«Αυτό από το οποίο δεν θα γλιτώσουμε ποτέ είναι αυτός ο επιθετικός, ο απειλητικός και ενοχλητικός γείτονας» δήλωσε, χθες, ο Έλληνας εφοπλιστής τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των ναυτιλιακών βραβείων, Efkranti Awards

panos-laskaridis2
Τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σε σχέση με την οικονομία αλλά και την τουρκική απειλή πήρε ο πλοιοκτήτης Πάνος Λασκαρίδης μιλώντας χθες , Πέμπτη 22 Ιουλίου στη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των ναυτιλιακών βραβείων, Efkranti Awards στο Μουσείο Μπενάκη.

«Η πατρίδα μας είναι σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση. Και για να τα λέμε τα πράγματα με την απλή γλώσσα του λαού, πηγαίνουμε από το “δόξα τω Θεό στο βόηθα Παναγιά”. Τα πήγαμε καλά με τον κορωνοϊό και έρχεται τώρα μπροστά μας μία δύσκολη θύελλα στην οικονομία. Προσπαθούμε να πάρουμε τα καλύτερα μέτρα ως Πολιτεία και να αντιμετωπίσουμε το θέμα, αλλά καλό είναι να ξέρουμε ότι τον κορωνοϊό θα τον αντιμετωπίσουμε την οικονομία θα την ανατάξουμε αλλά αυτό από το οποίο δεν θα γλιτώσουμε ποτέ είναι αυτός ο επιθετικός, ο απειλητικός και ενοχλητικός γείτονας. Γνωρίζετε τι παίζεται αυτή τη στιγμή και όλοι περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση.

Τα πράγματα έχουν φθάσει σχεδόν στο απροχώρητο και είναι καλό να το ξέρουμε αυτό. Θα μου πείτε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Μπορούμε να σταματήσουμε τις ατέλειωτες κουβέντες που ακούμε από μελετητές, αναλυτές, καθηγητές και όλα στα -ητές που τρώνε άπειρο χρόνο εξηγώντας μας πώς είναι ή δεν είναι τα πράγματα. Και να ανασκουμπωθούμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πείσουμε επιτέλους αυτές τις κυβερνήσεις που μας κυβερνούν ότι έχουμε παραμελήσει τις ένοπλες δυνάμεις στο έπακρο.

Η στραβή θα γίνει σύντομα εάν πραγματικά αποδειχθεί ότι έφταιγε η ολιγωρία και η υποχρηματοδότηση όλων αυτών των ετών. Τότε αλίμονο σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν σε αυτή την κατάσταση.

Έχω εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά όσοι είναι εδώ σήμερα σε αυτή την εκδήλωση και διαχειρίζονται πλοία, άλλος λίγα άλλος πολλά, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι πλοία που δεν χρηματοδοτούνται, δεν επισκευάζονται και δεν εξοπλίζονται, ούτε τη δουλειά τους μπορούν να κάνουν ούτε τα πληρώματά τους μπορούν να έχουν καλό ηθικό. Πώς να έχουν καλό ηθικό όταν το πλοίο τους υποφέρει σε ανταλλακτικά, σε εξοπλισμό κλπ. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

Στις αρχές Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ», δωρεάς της οικογένειας Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό. Είναι το 2ο κατά σειρά Πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δώρισε η οικογένεια στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πρώτο πλοίο είναι «ΑΤΛΑΣ Ι» και δωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Άμπερ Χερντ είπε ότι ο Τζόνι Ντεπ πήγε να την πνίξει με μαξιλάρι - Τι κατέθεσε η μακιγιέζ της

Μάτι: Δύο χρόνια από την τραγωδία με τους 102 νεκρούς - Πού και γιατί χάθηκαν τα εναέρια μέσα - Ηχητικά ντοκούμεντα

Άνοιξε ο δρόμος του ειδικού δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο - Γιατί τον «εγκατέλειψε» ο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης