ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών

sintaxeis

Αφορούν, μεταξύ άλλων, την περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή 10 μηνιαίες συντάξεις, για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ 

Tην Τετάρτη 22 Ιουλίου ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει τα αναδρομικά των επικουρικών του 2018 στους συνταξιούχους τραπεζουπάλληλους της Εθνικής Τράπεζας, ασφαλισμένους στο πρώην ΛΕΠΕΤΕ. Πρόκειται για 16.000 συνταξιούχους που λάμβαναν την σύνταξή τους από τον λογαριασμό του ΛΕΠΕΤΕ και έμειναν απλήρωτοι για έως και 10 μήνες το 2018, όταν η ΕτΕ έπαψε να καλύπτει το έλλειµµα του ΛΕΠΕΤΕ ποπου είχει διογκωθεί.

Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν στις 22 Ιουλίου αφορούν την περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2018 - δηλαδή 10 μηνιαίες συντάξεις - για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2018 - δηλαδή 5 μηνιαίες συντάξεις - για τον ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ. Σύμφωνα με την πρόσφατη εισήγηση για την ρευστοποίηση περιουσίας του πρ. ΕΤΕΑΕΠ στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας, το κόστος για την πληρωμή των συντάξεων του 2018 που δεν είχαν καταβληθεί ανέρχεται σε 55 εκ. ευρώ, που δεν καλύπτεται, πλήρως, από τη θέσπιση επιπρόσθετης εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα προς τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης που για το 2018 είναι 39 εκ. ευρώ περίπου.

Από το 2005 οι νέοι υπάλληλοι της ΕτΕ δεν εντάσσονται στον ΛΕΠΕΤΕ, αλλά στο σύστηµα επικουρικής ασφάλισης των λοιπών µισθωτών ( ΕΤΕΑΕΠ). Εκτοτε, ενώ οι υποχρεώσεις του ΛΕΠΕΤΕ αυξάνονταν µε τις συνεχείς εθελουσίες-συνταξιοδοτήσεις, οι εν ενεργεία υπάλληλοι που εξακολουθούσαν να καταβάλλουν εισφορές στον ΛΕΠΕΤΕ μειώνονταν και το έλλειμμα του λογαριασµού µεγάλωνε.

Το Ταμείο «έσκασε» το 2017 και ακολούθησε στάση πληρωμών. Με νόμο του 2019 οι συνταξιούχοι εντάχθηκαν στο πρ. ΕΤΕΑΕΠ και ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης των δικαιούχων του ειδικού αυτού λογαριασμού. Εκτός από την πληρωμή των συνταξιούχων της εθνικής στις 22 Ιουλίου , ο e-ΕΦΚΑ, τον Ιούλιο θα προχωρήσει σε δύο ακόμα πληρωμές επικουρικών συντάξεων :

-Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, καταβολή επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου σε 1.228.477 δικαιούχους

-Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, καταβολή αναδρομικών Οκτωβρίου 2019 -Μαΐου 2020 σε 235.233 δικαιούχους

Ειδήσεις σήμερα

Τουρισμός - «Λευκή λίστα» ΕΕ: Αυτές είναι οι χώρες με τις οποίες ανοίγει τα σύνορά της η Ευρώπη

Έγκλημα στο Κορωπί: Έρευνα για πιθανή συνέργεια του άνδρα του θύματος στο φόνο

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης - Δείτε ποια προϊόντα αποσύρονται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης