ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Δόθηκαν δάνεια με επιδότηση επιτοκίου 1,3 δισ ευρώ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Δόθηκαν δάνεια με επιδότηση επιτοκίου 1,3 δισ ευρώ

Ολοκληρώθηκε το υποπρόγραμμα για το οποίο υπήρξε τεράστια ζήτηση - Στα 2 δισ ευρώ συνολικά η χρηματοδότηση που δόθηκε μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ

daneia223
Την ολοκλήρωση του νέου υποπρογράμματος παροχής δανείων «Κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για 2 χρόνια», στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Συνολικά από τις 28 Απριλίου που ξεκίνησε αξιολογήθηκαν 10.700 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού ποσού 1,4 δισ ευρώ όπως είχαν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Ήδη, σύμφωνα με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχουν εγκριθεί και προωθηθεί σε όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες 10.150 αιτήσεις συνολικού ύψους 1,29 δισ ευρώ ώστε να προχωρήσει η υπογραφή συμβάσεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και η εκταμίευση των ποσών.

Υπενθυμίζεται ότι το υποπρόγραμμα, για κεφάλαιο κίνησης με επιδότηση επιτοκίου απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας CoViD 19 έχοντας ρήτρα μη απόλυσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, για το σύνολο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ αναλώθηκε πλήρως ο κρατικός προϋπολογισμός των 816 εκατ. ευρώ (που συμπεριλαμβάνει και τις δύο προηγούμενες δράσεις του ΤΕΠΙΧ όπως είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο 2019) ο οποίος με την μόχλευση και συγχρηματοδότηση κατά 40% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έδωσε τη δυνατότητα παροχής δανείων και τόκων ύψους περίπου 2 δισ ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με άνοδο με τις τράπεζες οδηγό

Αύξηση στις τιμές οικοπέδων στην Αθήνα, στο… άγνωστο όμως το γ’ τρίμηνο λόγω κορωνοϊού

Οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 15,6% του παγκόσμιου στόλου με βάση τη χωρητικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης