«Μεγάλο παζάρι» για τα δάνεια 1,5 τρισ. από Ταμείο Ανάκαμψης, ESM και ΕΤΕπ

«Μεγάλο παζάρι» για τα δάνεια 1,5 τρισ. από Ταμείο Ανάκαμψης, ESM και ΕΤΕπ

«Διαβολοβδομάδα» στην Ευρώπη πριν την Σύνοδο Κορυφής με απανωτές διασκέψεις Eurogroup, Ecofin, ESM, ΕΤΕπ και ΟΟΣΑ

tameio_anakampsis
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις και οι τηλεδιασκέψεις στην Ευρώπη, προς αναζήτηση συμβιβασμού για το Ταμείο Ανάκαμψης πριν της Σύνοδο Κορυφής της 19ης Ιουνίου.

Σήμερα Τρίτη συνεδριάζουν μέσω βιντεοκλήσεως οι υπουργοί Οικονομικών όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. (ECOFIN) για να πάρουν θέση απέναντι στην πρόταση της Κομισιόν για το σχέδιο Ανάκαμψης.

Την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη, αλλά και με την Ελλάδα ως θέμα στην ατζέντα, προκειμένου να αποφασιστεί αν εγκρίνεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης των SNP’s & ANFA’s, δηλαδή 750 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

Την ίδια ημέρα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και ο Έλληνας ομόλογός τους, κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, θα συνεδριάσουν ως Board of Directors του ESM, όχι μόνον όμως για να συζητήσουν για τα «κορωνοδάνεια» των 540 δισ. ευρώ, αλλά και για τα αποτελέσματα της έκθεσης αξιολόγησης των Προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας από τον ESM. Η Έκθεση είχε ανατεθεί για να την προετοιμάσει στον Ισπανό, πρώην Επίτροπο Δημοσιονομικών Υποθέσεων (όταν ξεσπούσε αι η κρίση στην Ελλάδα) Χοακίν Αλμούνια.

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που έχει αναλάβει να δώσει «κορωνοδάνεια» 200 δισ. ευρώ ενώ την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ο ΟΟΣΑ θα ανακοινώσει και τις νεότερες οικονομικές προβλέψεις -μετά από εκείνες του Απριλίου που έκαναν λόγο για ύφεση 30% στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας, για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Νταν Μπιλζέριαν: Ο προκλητικός «βασιλιάς του Instagram» δίνει 5.000 δολάρια για τον πιο έξυπνο τίτλο για την αυτοβιογραφία του

Νέο βίντεο από ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα και σκοτώνει 22χρονο ύποπτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης