ΣΕΒ: Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα φέρει την καταστροφή

ΣΕΒ: Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα φέρει την καταστροφή

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση...

ΣΕΒ: Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα φέρει την καταστροφή
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα φέρει την καταστροφή, όπως προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οι συντεχνιακές ηγεσίες ούτε αποτελεί όμως το μαγικό κλειδί για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Τη θέση αυτή εκφράζει ο ΣΕΒ με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του την Πέμπτη ο Σύνδεσμος επισημαίνει τα εξής:

"Η ύπαρξη 150 και πλέον κλειστών επαγγελμάτων σε μία κατ' όνομα ανοιχτή οικονομία, αποτελεί μοναδικό παράδοξο για μία χώρα-μέλος της σύγχρονης Ευρώπης. Είναι βασικό σύμπτωμα του πελατειακού κρατικού προστατευτισμού που έφερε τον τόπο μας στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κλείσιμο
Η απελευθέρωση των αγορών και των ευκαιριών, είναι αναγκαία συνθήκη οικονομικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προφανώς δεν φέρνει την καταστροφή, όπως προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη και τα ίδια τους τα μέλη, οι συντεχνιακές ηγεσίες. Ούτε αποτελεί, βέβαια, το μαγικό κλειδί για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι.

Θα διαμορφώσει ωστόσο πεδία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ιδιαίτερα στους νέους που διψούν για δημιουργική δράση. Και θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία εργασιακής νοοτροπίας και αντίληψης βασισμένης στην τόλμη και την πρωτοβουλία.

Έχει έρθει εξ ανάγκης η ώρα να απαλλαγούμε από τον ιδιότυπο επαγγελματικό-εργασιακό "Μεσαίωνα", τον οποίον μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν τολμούσε να θίξει."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης