Η Κομισιόν εγκρίνει το ελληνικό πλάνο για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες

Η Κομισιόν εγκρίνει το ελληνικό πλάνο για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες

Η Κομισιόν εγκρίνει την παράταση και την επέκταση του συστήματος κουπονιών για ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα – Το σύστημα ύψους 50 εκατ. ευρώ μπορούν να λάβουν και οι επιχειρήσεις

tek_sysk
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, την παράταση του ελληνικού συστήματος κουπονιών, αξίας 50 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της διάδοσης υπερταχειών ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έως τις 31 Μαρτίου 2022. Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του συστήματος, ώστε εκτός από τους καταναλωτές και τους αυτοαπασχολούμενους να μπορούν και οι επιχειρήσεις να λάβουν τη δημόσια στήριξη υπό μορφή κουπονιών.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Επιτροπή ενέκρινε ένα ελληνικό σύστημα για την υποστήριξη της διάδοσης ευρυζωνικών υπηρεσιών με ταχύτητες καταφόρτωσης τουλάχιστον 100 Megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) και δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) στην Ελλάδα. Βάσει του συστήματος, τα κουπόνια καλύπτουν μέρος των εξόδων εγκατάστασης και του μηνιαίου τέλους για μέγιστη περίοδο 24 μηνών.

Το σύστημα, το οποίο αρχικά απευθυνόταν στους καταναλωτές και τους αυτοαπασχολούμενους, επρόκειτο να λήξει στις 31 Μαρτίου 2020. Τον Απρίλιο του 2020, η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή την πρόθεσή της:

i) να παρατείνει τη διάρκεια του συστήματος έως τις 31 Μαρτίου 2022 και

ii) να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του και στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες από οποιονδήποτε τηλεπικοινωνιακό πάροχο μπορεί να προσφέρει τις εν λόγω υπηρεσίες σε κατάλληλες υπάρχουσες ευρυζωνικές υποδομές.

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο, όπως τροποποιήθηκε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις και ιδίως του άρθρου 107 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαπίστωσε ότι η Ελλάδα παρακολούθησε στενά την εφαρμογή του μέτρου και ότι προτίθεται να συνεχίσει την παρακολούθηση αυτή, ώστε να αποφευχθεί η αθέμιτη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Το σύστημα κουπονιών θα συνοδεύεται από λεπτομερή αξιολόγηση του αντίκτυπού του στην αγορά. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτής θα υποβληθούν από την Ελλάδα στην Επιτροπή έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Νότια Κορέα - Ποδόσφαιρο: Απαγορεύονται το φτύσιμο, οι χειραψείες και το φύσημα της μύτης!

Περισσότερα «τραπεζάκια έξω» χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών

Ελπίδα από τη Νότια Κορέα: Ερευνητές προτείνουν δυο αποτελεσματικά φάρμακα στη θεραπεία κατά του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης