Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δώρο το 30%-40% λόγω πτώσης του τζίρου

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δώρο το 30%-40% λόγω πτώσης του τζίρου

Τις επόμενες ημέρες 2.000-4.000 ευρώ στους λογαριασμούς πληττόμενων επιχειρήσεων

epixeirisi-patra
Επιστρεπτέα εν μέρει και όχι εν όλω θα είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή για τους 90.000 δικαιούχους που θα την εισπράξουν από σήμερα, εάν και εφόσον υποστούν μεγάλη πτώση του τζίρου λόγω του κορονοϊού ή των επιπτώσεων της πανδημίας στους επόμενους μήνες ή χρόνια

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και Θεόδωρου Σκυλακάκη ορίζει πως παρέχεται δυνατότητα:

α) Επιστροφής μόνο ποσοστού 70% της ενίσχυσης, εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς (το διάστημα προ κρίσης που λαμβάνεται υπόψη ανά περίπτωση).

β) Επιστροφής μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 31η Μαρτίου 2020 περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 31η Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 31η Μαρτίου 2021.

Καθώς έμειναν χωρίς εισπράξεις κλειστοί για ένα και πλέον μήνα, τουλάχιστον οι 90.000 από τους 139.000 που έκαναν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα μάθουν τις επόμενες ημέρες αν και τα δικαιούνται και πόσα ακριβώς.

Κανείς από τους 90.000 δεν θα λάβει κάτω από 2.000 ευρώ, ενώ αν έχουν έστω και 1 εργαζόμενο θα λάβουν τουλάχιστον τα διπλά. Για κάποιους θα καλύπτουν ίσως μόνον τους λογαριασμούς που θα βρουν όταν ανοίξουν το μαγαζί τους, ενώ άλλοι ίσως καλύψουν κεφάλαιο που χάθηκε επειδή έμεινε απούλητο ή πετάχτηκε το εμπόρευμα.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα: Οι εξαιρέσεις, το ωράριο, η χρήση μάσκας

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο λυράρης προσπάθησε μέχρι τέλους να μην γίνει το φονικό

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης