Επιστολή καλλιτεχνών στον πρωθυπουργό υπέρ του Γιώργου Λούκου

Επιστολή καλλιτεχνών στον πρωθυπουργό υπέρ του Γιώργου Λούκου

Στο πλευρό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γνωστά ονόματα, όπως οι Λ. Βογιατζής, Μ. Μαρμαρινός, Μ. Φαραντούρη, Ξ. Καλογεροπούλου, Λ. Φωτοπούλου, Δ. Παπαϊωάννου, Κ. Καραμπέτη.

Χάκερ έσπασε το απόρρητο των συνομιλιών στα κινητά!
Επιστολή καλλιτεχνών στον πρωθυπουργό υπέρ του Γιώργου Λούκου

Την αντίθεση τους στην «ενδεχόμενη» αντικατάσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Γιώργου Λούκου, εκφράζουν με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.

Στην επιστολή, που συνυπογράφουν 80 άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, ζητούν από τον πρωθυπουργό «έμπρακτη απάντηση» στη σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί της αντικατάστασης του Γιώργου Λούκου, «ανανεώνοντας τη θητεία του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου».

«Είναι πασίγνωστο πως χάρη στον Γιώργο Λούκο, έμπειρο στη διεύθυνση μεγάλων Φεστιβάλ, με γνώση του χώρου, με διεθνείς γνωριμίες και ισχυρή προσωπικότητα, η μικρή μας χώρα απέκτησε ένα "μεγάλο" Φεστιβάλ, γνωστό πλέον διεθνώς στους πιο αναγνωρισμένους καλλιτεχνικούς θεσμούς, σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και τον σοβαρό ξένο Tύπο!" υποστηρίζουν στην επιστολή τους άνθρωποι του πολιτισμού, όπως ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, η Μαρία Φαραντούρη, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Φωτοπούλου, ο Δημήτρης Παπαιωάννου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Κλείσιμο

«Ένα από τα στραβά που μας έφεραν ως εδώ είναι και η «εθνική κατάρα» να καθαιρούνται από τις θέσεις τους επιτυχημένοι άνθρωποι. Είναι γνωστό πόσοι άξιοι εγκατέλειψαν τη χώρα διωγμένοι από την έλλειψη αναγνώρισης του έργου τους» αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής.

«Σε μια εποχή που οι Έλληνες υποφέρουμε από την έλλειψη χρημάτων, έχουμε όσο ποτέ ανάγκη, σαν αντιστάθμισμα, να βλέπουμε την Πολιτεία να προσφέρει, τουλάχιστον, ηθική αναγνώριση σε όσους την αξίζουν» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης