Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο Tom Hanks θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του

Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο Tom Hanks θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του

Θα του απονεμηθεί το ειδικό βραβείο Cecil B. DeMille -Προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν η Meryl Streep και η Oprah Winfrey

tom_hanks
Oι Χρυσές Σφαίρες 2020 ανακοίνωσαν ότι φέτος θα τιμήσουν τον Τομ Χανκς για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο με το ειδικό βραβείο Cecil B. DeMille. Ο Tom Hanks είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του Hollywood. Η καριέρα του μετράει πάνω από 32 χρόνια και έχει συμμετέχει σε μεγάλες επιτυχίες, τόσο καλλιτεχνικές όσο και εμπορικές. Μάλιστα, έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Όσκαρ, για τις ταινίες «Forrest Gump» και «Philadelphia», και με τέσσερα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες!

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τιμήσει τον ηθοποιό και παραγωγό με το βραβείο Cecil B. DeMille στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέβερλι Χιλς στις 5 Ιανουαρίου. Προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν η Meryl Streep και η Oprah Winfrey.

Όπως γράφει η επίσημη ανακοίνωση του HFPA: «Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, o Tom Hanks αιχμαλωτίζει το κοινό με τους πλούσιους και χιουμοριστικούς χαρακτήρες που μάθαμε να αγαπάμε και να θαυμάζουμε. Όσο συναρπαστικός είναι στη μεγάλη οθόνη, άλλο τόσο είναι και πίσω από την κάμερα ως συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης».
Η τελευταία ταινία του Tom Hanks είναι το «A Beautiful Day in the Neighborhood», όπου υποδύεται έναν θρύλο της Αμερικάνικης τηλεόρασης, τον Fred Rogers. Η ταινία έρχεται δια χειρός Marielle Heller και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, ιδιαίτερα για την ερμηνεία του Tom Hanks. Πολλοί, μάλιστα, κάνουν λόγω για την επαναφορά του ως υποψήφιος για Όσκαρ μετά από 19 χρόνια. Η τελευταία του υποψηφιότητα ήταν για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Cast Away».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης