Κάννες 2018: Η έναρξη με Ιράν και οι... θηλυκοί χυμοί στο κόκκινο χαλί

Κάννες 2018: Η έναρξη με Ιράν και οι... θηλυκοί χυμοί στο κόκκινο χαλί

Οι σταρ του Φεστιβάλ «κλέβουν», όπως πάντα, τα κλικ των φωτογράφων

kannes_arthro
Απίστευτη συνύπαρξη ετερόκλητων ονομάτων και «ειδικοτήτων». Από τη μια οι καλλιτεχνικοί και Οσκαρικοί Κέιτ Μπλάνσετ και Μάρτιν Σκορσέζε. Από την άλλη οι καλλίγραμμες «γλάστρες» στην πασαρέλα και το κόκκινο χαλί του 71ου Festival De Cannes. Που από χτες το βράδυ άνοιξε επισήμως το πρόγραμμα του. Και μάλιστα με μια ταινία σκηνοθετημένη από τον Ιρανό Ασγκάρ Φαραντί.

Δηλαδή την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να απασφαλίζει με την απόφασή των ΗΠΑ να κηρύξει εμπάργκο σ αυτό το τρισκατάρατο Ιράν, οι Γάλλοι, της κινηματογραφικής διπλωματίας, υποκλίνονταν στο ταλέντο και την προσφορά ενός Ιρανού σκηνοθέτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως έχει λάβει δύο Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής για ισάριθμες ταινίες του. It s a Mad Mad Mad World!

Η εικόνα, όπως την περιγράφουν τα διεθνή πρακτορεία, έχει γράψει ιστορία. Οι θηλυκοί χυμοί να στάζουν στο Red Garpet ενώ μέσα στην οθόνη της μεγάλης αίθουσας η Πενέλοπε Κρουζ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και ο Αργεντίνος Ρικάρντο Νταρίν να υποδύονται ρόλους μιας οικογενειακής τραγωδίας που λαμβάνει χώρα σε κάποια ισπανική γεωγραφική κουκίδα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ασγκάρ Φαραντί.
000_14N8JV
Το «Todos Lo Saben» (όλοι ξέρουν), είναι ο τίτλος της εν λόγω εναρκτήριας ιστορίας, που για την παραγωγή της έχουν επενδύσει οι Ισπανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Ιρανοί. Με απλά λόγια η αυλαία άνοιξε με το Ιράν. Και με μια υπόθεση που αναφέρεται στην επιστροφή μιας Ισπανίδας από την Αργεντινή (Πενέλοπε Κρουζ) και την απαγωγή του παιδιού της σ ένα χωριό που σχεδόν ολοι είναι ύποπτοι και ένοχοι. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ υποδύεται παλιό φίλο της Πενέλοπε Κρουζ και ο Ρικάρντο Νταρίν είναι ο πρώην συζυγός της.

Η υποδοχή ήταν χλιαρή αλλά τα βλέμματα όλων, καθώς και τα φλας των παπαράτσι, ήταν και είναι στραμμένα στο Star System. Ανάμεσά τους η Κέιτ Μπλάνσετ (πρόεδρος της κριτικής επιτροπής), ο Μάρτιν Σκορσέζε, η Κρίστεν Στιούαρτ (μέλος της Επιτροπής) και φυσικά στην Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά ονόματα του εναλλακτικού κινηματογράφου, δηλαδή σχεδόν άγνωστα για τις «ακαλλιέργητες μάζες». Ανάμεσά τους ο Πολωνός Πάβελ Παβλικόφσκι, ο επίσης Ιρανός Τζαφάρ Παναχί, ο Τούρκος Νουρί Μπίλγκε Τσειλάν της ταινίας «Αγρια Αχλαδιά» καθώς και Στεφάν Μπριζέ, Ματέο Γκαρόνε, Κριστόφ Ονορέ, Αλίτσια Ρορβάχερ (σχετικά γνωστοί και καταξιωμένοι) όπως επίσης Ρουσούκε Χαμαγκούτσι, Τζία Ζανγκ-Κε, Χιρακάζου Κόρα-Εντε, Ντέιβιντ Ρόμπετ Μίτσελ, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει εγκλωβιστεί σε κατ οίκον περιορισμό με την κατηγορία κατάχρησης δημόσιας περιουσίας. Κόβω το σβέρκο μου πως ο τύπος θα εκφωνήσει δριμύτατο κατηγορητήριο από την οικία του κατηγορώντας το σάπιο καθεστώς της χώρας του. Οχι θα χάσει τέτοια ευκαιρία! 
Κλείσιμο
000_14O0O4
Star wars

Κερασάκι, πολύχρωμα και εκθαμβωτικό, αυτής της φεστιβαλικής τούρτας με τα άφθονα «κόλυβα» το «Solo: A Star Wars Story» του Ρον Χάουαρντ. Που στα χαρτιά θεωρείται ως το πολυαναμενόμενο δεύτερο spin-off του Star Wars μετά το «Rogue One». Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στις Κάννες και ελάχιστες ημέρες μετά θα “ανοίξει” σε χιλιάδες αίθουσες παγοσμίως. Και φυσικά σε εκατοντάδες εν Ελλάδι με ημερομηνία την 24η Μαίου!

Σ αυτό το επεισόδιο της πιο θρυλικής Saga όλων των εποχών, περιγράφονται οι πρώιμες περιπέτειες του Χαν Σόλο και του κολλητού του Τσουμπάκα. Στο cast λαμβάνουν μέρος ο Ολντεν Ερενραϊκ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του νεαρού Χαν Σόλο. Με πρώτο «διδάξαντα» τον Χάρισον Φορντ. Καθώς και ο Ντόναλντ Γκλόβερ στον ρόλο ενός νεότερου Λάντο Καλρίσιαν και ο Γιούνας Σουοτάμο σε πλήρη περιβολή Τσουμπάκα , η Εμίλια Κλαρκ, ο Γούντι Χάρελσον, η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, η Τάντι Νιούτον και ο Πολ Μπέτανι.
000_14N6B7
000_14N79Z
000_14N7N4
043_dpa-pa_1325_102985698
000_14N8VZ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης