Δύο ελληνικές ταινίες εξασφάλισαν χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Δύο ελληνικές ταινίες εξασφάλισαν χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Πρόκειται για το «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου και την «Ιστορία της Πράσινης Γραμμής» του Παννίκου Χρυσάνθου

Εδώ Βαρκελώνη...
Δύο ελληνικές ταινίες εξασφάλισαν χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Eurimages εξασφάλισαν δύο ελληνικές συμπαραγωγές καθώς περιλαμβάνονται στα 20 σχέδια που επελέγησαν σε σύνολο 31 στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Πρόκειται για το νέο σχέδιο ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Lobster», που εξασφάλισε 460.000 ευρώ και «Η ιστορία της πράσινης γραμμής», του Πανίκκου Χρυσάνθου, που πήρε 180.000 ευρώ.

Το σενάριο του «Lobster» υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου και η ταινία πρόκειται να γυριστεί στην Ιρλανδία. Αποτελεί ένα από τα πέντε σχέδια ταινιών που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Eurimages και αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας, Ιρλανδίας, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

Το «Lobster» είναι «μια ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν συμβατό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Σε περίπτωση που αποτύχουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι αφήνονται στο Δάσος. Ένας άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, φτάνει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Εκεί όμως ερωτεύεται μια γυναίκα, το οποίο έρχεται ενάντια στους κανόνες αυτής της ιδιόμορφης κοινότητας».

Κλείσιμο
Η ταινία «Η ιστορία της πράσινης γραμμής» του Πανίκου Χρυσάνθου σε σενάριο του ίδιου, είναι συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κύπρο και θα ολοκληρωθούν σε δύο κύκλους. Ο πρώτος θα ξεκινήσει στα μέσα Νοέμβρη, ενώ ο δεύτερος την πρώτη Μαρτίου του 2014. H ιστορία εξελίσσεται στην Κύπρο, όπου «ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος στρατιώτης φυλούν σκοπιά στην πράσινη γραμμή, ο καθένας από τη δική του πλευρά. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσά τους, η οποία αναδεικνύει τη δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ των ανθρώπων ενάντια στις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του πολέμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης