«Στο Όνομα της Αξιοπρέπειας»: Συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο των Νίκου Μαραντζίδη και Γιώργου Σιάκα

STO-ONOMA-TIW-AKSIOPREPEIAS

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public - Στις 27 Φεβρουαρίου

Οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και τα PUBLIC σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Νίκου Μαραντζίδη - Γιώργου Σιάκα την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο café του Public Συντάγματος (Καρ. Σερβίας 1, Αθήνα).
beb4b2048871d06f5c36508379c9efe4_L

Σε μια ανατρεπτική συζήτηση, οι δημοσιογράφοι Παντελής Καψής, Νόνη Καραγιάννη, Τάσος Παππάς και Γιάννης Πρετεντέρης συζητούν και απαντούν στις ερωτήσεις των συγγραφέων του βιβλίου του Νίκου Μαραντζίδη, Καθηγητή στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιου του Καρόλου (Πράγα) και στο Πανεπιστήμιο της Κεράλα (Ινδία) αλλά και του Γιώργου Σιάκα, Διευθυντή ερευνών της Μονάδας Ερευνών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστττούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

«Στο Όνομα της Αξιοπρέπειας»
Το βιβλίο που αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, ερευνά κι ερμηνεύει την κοινή γνώμη.

Η κοινή γνώμη είναι παντού. Προβάλλει τα αιτήματά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο και διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο μέσα από κινήματα διαμαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Συνδυάζοντας αριθμούς δημοσκοπήσεων και συναισθηματικά φορτισμένες μαρτυρίες απλών ανθρώπων, οι συγγραφείς παρακολουθούν την ελληνική κοινή γνώμη κατά τα χρόνια των Μνημονίων.

Το βιβλίο καταγράφει τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας για μεγάλα θέματα, όπως τα Μνημόνια και το ευρώ, η προσφυγική κρίση και το Μακεδονικό. Φωτίζει την οργή της, την ανασφάλειά της και το αίσθημα της χαμένης αξιοπρέπειας που βίωσε. Ανιχνεύει τα ερωτήματα και τις ανησυχίες της για το ποιος αποφασίζει τελικά στη δημοκρατία μας.

Ένα ταξίδι από την οργή στην ελπίδα, και από την προσμονή στην απομάγευση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

youth01

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019.Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου.