Τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού είναι στο ΘΕΜΑ

Μία πολύ ξεχωριστή προσφορά περιμένει τους αναγνώστες του Πρώτου Θέματος από αυτή την Κυριακή, τα  βιβλία του σπουδαίου Φρέντι Γερμανού.  Βιβλία που αγαπήσαμε, βιβλία που έγιναν μπεστ-σέλερ και σφράγισαν ολόκληρες γενιές από τη μοναδική πένα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Φρέντι Γερμανού:  Αρχή από αυτή την Κυριακή με την  «Τερέζα», ακολουθεί η «Ελλη Λαμπέτη», και η «Ακριβή μου Σοφία...»

Αυτή την Κυριακή το εκπληκτικό μπεστ-σέλερ του Φρέντυ Γερμανού «Τερέζα» είναι στο ΘΕΜΑ

Η μυθιστορηματική ιστορία μιας πραγματικής, εντελώς μοιραίας γυναίκας. Μιας Ελληνίδας των αρχών του 20ου αιώνα που γεννήθηκε για να ξυπνά φλογερά πάθη σε μερικούς από τους πιο διάσημους άντρες της εποχής της.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί η «Τερέζα». 

Ορισμένα πλάσματα είναι εκ φύσεως προορισμένα να γκρεμίσουν οποιοδήποτε τείχος χωρίζει την πραγματικότητα από την μυθοπλασία. Ακριβώς σε αυτή την κατηγορία ξεχωριστών υπάρξεων ανήκε η Τερέζα Δαμαλά. Ένα καθόλα υπαρκτό πρόσωπο, αλλά με τόσο απίθανα περιπετειώδη βίο ώστε ενέπνευσε τον φερώνυμο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού. Η «Τερέζα», ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά μυθιστορήματα της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας, περιγράφει τα συγκλονιστικά, απίστευτα επεισόδια που συνέθεσαν τη ζωή της Τερέζας.

IN-ARTICLE1


Ο πατέρας της, ο Αριστείδης Δαμαλάς, ήταν ένας Έλληνας ηθοποιός του 19ου αιώνα, ένας αληθινός «σούπερ σταρ» ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα: Καθ' έξιν ερωτύλος, με ροπή στις καταχρήσεις, εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Παντρεύτηκε την μεγαλύτερη ντίβα της εποχής του, τη Γαλλίδα Σάρα Μπερνάρ. Καρπός ενός εφήμερου, εξωσυζυγικού έρωτα, ήταν η Τερέζα, την οποία ο Δαμαλάς ουδέποτε γνώρισε. Το κορίτσι μεγάλωσε ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα και έγινε μια γυναίκα που ξυπνούσε τον πόθο, περνώντας από τη μία ανδρική αγκαλιά στην άλλη.


IN-ARTICLE2


Στους θαυμαστές της συγκαταλέγονται τεράστιες προσωπικότητες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο Μπενίτο Μουσολίνι και ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ίων Δραγούμης κ.α. Αν ήταν πιο φλύαρη, η Τερέζα Δαμαλά θα μπορούσε να αναφέρει στην φανταστική αυτοβιογραφία της ότι «γνώρισα τους πιο σημαντικούς άντρες του καιρού μου. Και κοιμήθηκα με μερικούς από αυτούς».

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού, «Τερέζα»

IN-ARTICLE3

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bbook-sun

Την παρουσίαση θα διευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος μάλιστα προλογίσει και το εν λόγω βιβλίο

keyns00


Η οικονομική σκέψη του Τζον Μέιναρντ Κέινς και η επικαιρότητά της σήμερα, όπου η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων ιδεών στην οικονομία οδηγεί από τη μια αποτυχία στην άλλη, είναι το θέμα του νέου βιβλίου του γνωστού οικονομολόγου Κώστα Μελά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο συγγραφέας γράφει για το βιβλίο