Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Αγγλία»

Σε έναν και μοναδικό σκληρόδετο τόμο, δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 6 Μαίου με τη συναρπαστική περιπλάνηση «Ταξιδεύοντας Αγγλία».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συναρπαστικό «Ταξιδεύοντας Αγγλία» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Ένα αλλιώτικο ταξίδι, μια συναρπαστική περιπλάνηση του Νίκου Καζαντζάκη στον κόσμο των ιδεών είναι το βιβλίο «Ταξιδεύοντας Αγγλία» που προσφέρει αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου το «Πρώτο Θέμα» στους αναγνώστες του. Με πρόσχημα και αφορμή τον τόπο, δηλαδή την Αγγλία, αλλά με απώτερο στόχο τον στοχασμό για την ειρήνη και τον πόλεμο, ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας καταθέτει άλλο ένα αριστούργημα. Διαποτισμένο από την αγωνία για το μέλλον του κόσμου, καθώς γράφεται λίγο πριν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το «Ταξιδεύοντας Αγγλία» περιέχει λαμπερά παραδείγματα της διεισδυτικής σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη. Και, φυσικά, αμέτρητες αποδείξεις του πόσο βαθιά ανθρωπιστικό αλλά και διαχρονικό ήταν το πνεύμα του.
Οπότε, ίσως ο Καζαντζάκης μιλά νοερά με τον εαυτό του, όταν γράφει «μονάχα ένας νους που θα ’βλεπε από πολύ μεγάλο ύψος την εποχή μας θα δικαίωνε εξίσου όλους τους αγωνιζόμενους. Πού θα πολεμήσεις, αριστερά ή δεξιά, για τον απάνθρωπο αυτό νου δε θα ’χε καμιά σημασία. Σημασία θα ’χε η αγνότητα, η ένταση του αγώνα, η θυσία».
Μην χάσετε αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου το «Πρώτο Θέμα» και το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας - Αγγλία» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

booklover6104

Θα ήθελα να ρωτήσω: τα βιβλία του καζαντζάκη τελειώνουν στους 16 τόμους;;; Ευχαριστώ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

youth01

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019.Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου.