Το εξαιρετικό ταξιδιωτικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ιταλία-Αίγυπτος-Σινά-Ιερουσαλήμ-Κύπρος-Ο Μοριάς» είναι στο ΘΕΜΑ

kazantarthro

Ολόκληρο το έργο σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο 324 σελίδων - Στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου


Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το εξαιρετικό ταξιδιωτικό του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ιταλία-Αίγυπτος-Σινά-Ιερουσαλήμ-Κύπρος-Ο Μοριάς».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία – Αίγυπτος - Σινά-Ιερουσαλήμ – Κύπρος - Ο Μοριάς» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ περιγράφει μεταξύ πολλών άλλων ταξιδιωτικών εντυπώσεων ο Νίκος Καζαντζάκης στο εξαιρετικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία -Αίγυπτος - Σινά - Ιερουσαλήμ - Κύπρος - Ο Μοριάς» που προσφέρει το «Πρώτο Θέμα» εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου. Ο μεγάλος Κρητικός δεν περιπλανάται απλώς σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ελλάδα. Δεν καταφεύγει απλώς στην ιστορία για να μιλήσει για τον Ιησού στους Άγιους Τόπους ή τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Ο Καζαντζάκης γίνεται ο ίδιος κομμάτι του ιστορικού γίγνεσθαι καθώς συναντά προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την μοίρα του σύγχρονου κόσμου, όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην Αλεξάνδρεια και ο Μπενίτο Μουσολίνι στη Ρώμη. Και, βέβαια, με την μοναδική και αμίμητη πένα του ο Νίκος Καζαντζάκης καταγράφει τα αισθήματα και τις σκέψεις του με καθηλωτικό τρόπο, όπως πχ όταν αναφέρεται στον εξαίσιο Αλεξανδρινό: «Ο Καβάφης έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικού ανθρώπου της παρακμής -σοφός, ειρωνικός, ηδονιστής, γόης, γιομάτος μνήμη. Ζει σαν αδιάφορος, σα θαρραλέος». Και για τον Μοριά: «Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, από την Πελοπόννησο πάντα, τη γριά Μάνα, πρέπει ν’ αρχίζει. Εδώ είναι οι ρίζες, αιματερές, γεμάτες βουλιμία -ο Ταΰγετος, ο Αλφειός, ο Ευρώτας, οι Ατρείδες, η Ελένη, ο Πλήθων, ο Παλαιολόγος, ο Κολοκοτρώνης».
Μην χάσετε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου το «Πρώτο Θέμα» και το εκπληκτικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία - Αίγυπτος - Σινά - Ιερουσαλήμ - Κύπρος - Ο Μοριάς» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.


Μην το χάσετε!
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης