Φωτογραφίες: Δείτε τις ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τις «υπέροχες φίλες» της Έλενας Φεράντε

Φωτογραφίες: Δείτε τις ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τις «υπέροχες φίλες» της Έλενας Φεράντε

Όταν ένα συγγραφικό φαινόμενο μεταφέρεται στις οθόνες της τηλεόρασης... 

Όταν μία εκδοτική επιτυχία γίνεται τηλεοπτική σειρά, οι πολυάριθμοι αναγνώστες από όλο τον κόσμο περιμένουν να δουν τα πρόσωπα των ηρωίδων που έχουν φανταστεί.

Γι' αυτό αν αρκετοί από εσάς περιμένατε αυτή τη στιγμή, σας ενημερώνουμε ότι έφτασε η ώρα που η Λίλα και η Λενού, τα πρόσωπα της «Τετραλογίας της Νάπολης» που έγραψε η Έλενα Φεράντε, «ζωντανεύουν» στην τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζουν το HBO μαζί με την ιταλική Rai.

Η σειρά θα μας μεταφέρει τα τέσσερα βιβλία της Φεράντε σε τέσσερις σεζόν των οκτώ επεισοδίων η καθεμία και οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες των πρωταγωνιστών σε παιδική και εφηβική ηλικία, αλλά και τα στιγμιότυπα από τα γυρίσματα που ξεκίνησαν τις προηγούμενες στη Νάπολη που μεταφέρθηκε για λίγο στο 1958, μας δίνουν μια πρώτη ιδέα του τι θα συναντήσουν στη σειρά.Λίγα λόγια για το «Η Υπέροχη Φίλη μου» 

Το «Η Υπέροχη Φίλη μου» είναι το πρώτο από τα τέσσερα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Φεράντε, με την πορεία μιας γυναικείας φιλίας - αλλά και την ψυχή της Νάπολης - στο επίκεντρο. Οταν η σημαντικότερη φίλη της ζωής της μοιάζει να έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνη, η Ελενα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σ' ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ξεκινά να γράφει την ιστορία της φιλίας τους. Γνώρισε τη Ραφαέλα, που ανέκαθεν φώναζε Λίλα, στην πρώτη τάξη του σχολείου, το 1950. Η ιστορία τους, τοποθετημένη στις επικίνδυνες και γοητευτικές γειτονιές της Νάπολης, διατρέχει εξήντα χρόνια της ζωής τους κι η Ελενα περιγράφει το μυστήριο της Λίλα, της «υπέροχης φίλης της», της καλύτερης φίλης της και, ταυτόχρονα, της μεγαλύτερης εχθρού της.

Οι Elisa Del Genio και Ludovica Nasti θα υποδυθούν τη Λενού και τη Λίλα στην παιδική τους ηλικία και στη συνέχεια, καθώς η ιστορία τους προχωρά, η Margherita Mazzucco θα γίνει η Λενού και η Gaia Girace η Lila της εφηβείας. 

Ο Saverio Costanzo, γνωστός από τις «Πεινασμένες Καρδιές» έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ η ίδια η Φεράντε θα βοηθήσει στη συγγραφή του σεναρίου.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bbook-sun

Την παρουσίαση θα διευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος μάλιστα προλογίσει και το εν λόγω βιβλίο