Μια εβδομάδα στο Λονδίνο του πριγκιπικού γάμου

Μια εβδομάδα στο Λονδίνο του πριγκιπικού γάμου

Το Λονδίνο, αυτή η μεγάλη πόλη, αστραφτερή κάτω από τον ήλιο και με τα απέραντα καταπράσινα πάρκα κτίζει και ανανεώνει τα παλιά σπίτια της και τα μεγάλα κτίρια

london1
Ο πριγκιπικός γάμος γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια αλλά και με απλότητα, σπάζοντας αρκετά συχνά το βασιλικό πρωτόκολλο, στο Windstor Palace, κάτω από ένα ωραίο ανοιξιάτικο ήλιο. Ένας κόσμος που στοχεύει στην αξιοπρέπεια και στο στιλ, κάπου εκατό χιλιάδες Βρετανοί είχαν κατακλύσει τον χώρο από την προηγούμενη ημέρα για να δουν και να θαυμάσουν τον Harry και την Meghan, που έλαμπαν από ευτυχία.

H νύφη, κομψή, ντυμένη απλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση προχώρησε στην αρχή μόνη της μέσα στον Καθεδρικό Ναό για να συναντήσει τον πρίγκιπά της καθώς και την νέα ζωή της που μοιάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά, με παραμύθι.

Το Λονδίνο, αυτή η μεγάλη πόλη, αστραφτερή κάτω από τον ήλιο και με τα απέραντα καταπράσινα πάρκα κτίζει και ανανεώνει τα παλιά σπίτια της και τα μεγάλα κτίρια.

Στον κήπο του Chelsea κάθε χρόνο γίνεται μια μεγάλη έκθεση ανθοκομικής και όλες οι γειτονιές στολίζονται με χιλιάδες λουλούδια. Αυτό είναι μοναδικά ευχάριστο θέαμα με τις πόρτες και τα παράθυρα των μαγαζιών να στολίζονται και να διαγωνίζονται για το θέαμα.

london
london1
london2
london3
london4
Κλείσιμο
london_new5
london_new6
london_new7
london_new8



Μπουκέτα, γιρλάντες συνωστίζονται σε πολύχρωμα σχέδια και χρώματα με καρδιές, ευχές και εφέτος με τα αρχικά H & M.

Και τώρα ας πάμε να περπατήσουμε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους από το Marble Arch στο Picadilly. Στην Regent Street, λίγα χρόνια πριν υπήρχαν εκείνα τα παλιά εγγλέζικα μαγαζιά με την γοητευτική παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα και την μυρωδιά των υφασμάτων και των μεταξωτών, που έχουν αντικατασταθεί από πιο απλοποιημένες λύσεις και που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια τόσο σε ζήτηση.

Ο κόσμος πάει κι έρχεται από όλο τον πλανήτη. Συνωστισμός που προσπαθεί να βρει καταφύγιο σ’αυτήν την μεγάλη χώρα. Λουλούδια στον δρόμο και στις βιτρίνες, λουλούδια και στα φορέματα, τις τσάντες και τα καπέλα. Ένας κόσμος που παρακολουθεί την μόδα και την καλλιτεχνική ζωή, ενώ επισκέπτεται τις γκαλερί και τα θαυμάσια μουσεία.

Να αναφέρουμε τέλος, πως το Λονδίνο μαζί με το Παρίσι είναι πρωταγωνιστές σε θέματα τέχνης, θεάτρου, μπαλέτου και όπερας. Για παράδειγμα στην Tate Gallery μπορεί κανείς να δει Πικάσο, ενώ στο British Museum τον μεγάλο Γάλλο γλύπτη του 19ου αιώνα Rodin, μαζί με τα αγάλματα του Παρθενώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης