Αναβάλλεται το Αthens Photo World - Σε ισχύ παραμένουν οι διαγωνισμοί φωτογραφίας της διοργάνωσης

Αναβάλλεται το Αthens Photo World - Σε ισχύ παραμένουν οι διαγωνισμοί φωτογραφίας της διοργάνωσης

Οι υποβολές συμμετοχών και για τους δύο διαγωνισμούς παρατείνονται μέχρι την Κυριακή 19 Ιουλίου

Athens_Photo_World

Αναβάλλεται, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού, τo Αthens Photo World (APW) που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για μια  διοργάνωση που ανέδειξε το σύγχρονο φωτορεπορτάζ και τους πρωταγωνιστές του αλλά και τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων, βάζοντας την Αθήνα στο επίκεντρο.
«Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19 σε όλο τον πλανήτη. Η σκέψη μας είναι σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και του κόσμου. Σε όσους είναι εκεί έξω και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τους υπόλοιπους που πρέπει να μένουν στο σπίτι. Ταυτόχρονα, και σε όλους τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν τη νέα πραγματικότητα και ενημερώνουν διαρκώς τους πολίτες» αναφέρουν οι διοργανωτές στην επίσημη ανακοίνωση αναβολής του Athens Photo World που διοργανώνεται με τη στήριξη του Μέγα Δωρητή του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όπως, επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το επόμενο Athens Photo World θα πραγματοποιηθει Μάιο του 2021. Με τις εκθέσεις του APW στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τις υπαίθριες εκθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, με ομιλίες και ψηφιακές προβολές σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας και με νέες προσθήκες που είχαν ήδη προγραμματιστεί για τη φετινή διοργάνωση.

 Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί

Παρόλα αυτά παραμένουν σε ισχύ οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τον διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας «Yannis Behrakis» 2020 και τον αντίστοιχο για το Βραβείο Athens Photo World 2020

Οι υποβολές συμμετοχών και για τους δύο διαγωνισμούς θα παραταθούν μέχρι την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.
Οι διαγωνισμοί τρέχουν ήδη ηλεκτρονικά. Τόσο η διαδικασία συμμετοχής όσο και οι διαδικασίες αξιολόγησης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων διεξάγονται ηλεκτρονικά και ασφαλώς.

Παράλληλα, παραμένει ενεργό το κυριακάτικο ραντεβού στα social media του APW με την παρουσίαση της δουλειάς Ελλήνων και ξένων φωτογράφων θα συνεχιστεί. H μεγάλη απήχηση που έχει αποτελεί την απαραίτητη ενθάρρυνση ώστε η διαδικτυακή παρουσία της διοργάνωσης να παραμείνει ενεργή και δραστήρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ που καθαιρέθηκε

Βίντεο-γράφημα δείχνει πώς η πανδημία εξαπλώθηκε σαν «πυρκαγιά» στον πλανήτη

Η κόλαση ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης εν μέσω πανδημίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης