To στυλ της Έιμι Γουαϊνχάουζ στο... Μουσείο

To στυλ της Έιμι Γουαϊνχάουζ στο... Μουσείο

Η έκθεση δίνει έμφαση στο ιδιαίτερο, συχνά εκκεντρικό, αλλά προσωπικό στυλ της τραγουδίστριας 

amy2
Ενθύμια μιας ζωής σύντομης αλλά γεμάτης λάμψη, επιτυχίες, εμπειρίες, όμορφες αλλά και δραματικές παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο κοινό, η έκθεση – αφιέρωμα στην Έιμι Γουάινχαουζ που θα εγκαινιαστεί στις 17 Ιανουαρίου στο Μουσείο Grammy του Λος Άντζελες, με τίτλο «Βeyond Black – The Style Of Amy Winehouse» που θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 13 Απριλίου.

Η έκθεση δίνει έμφαση στο ιδιαίτερο, συχνά εκκεντρικό αλλά προσωπικό στυλ που λάνσαρε η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός το οποίο μιμήθηκαν εκατομμύρια θαυμάστριές της σε ολόκληρο τον κόσμο. Εξάλλου, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις της, τόσο η μουσική όσο και η στυλιστική της εικόνα αποτελούσε ένα κράμα των επιρροών της από σπουδαίες κυρίες της μουσικής του παρελθόντος όπως η Έλα Φιτζέραλντ και η Λορίν Χιλ.

Ανάμεσα στα ρούχα της βραβευμένης με έξι Γκράμι τραγουδίστριας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών, ξεχωρίζουν το φόρεμα που έβαλε στην τελευταία της ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή, σε συναυλία που έδωσε το 2011 στο Βελιγράδι, το εντυπωσιακό φόρεμα Dolce & Gabbana με το το οποίο εμφανίστηκε το 2008 στην τελετή απονομής των Βραβείων Γκράμι αλλά και το κόκκινο δερμάτινο σε σχήμα καρδιάς τσαντάκι Moschino που κρατούσε στα Βρετανικά Μουσικά Βραβεία του 2007.

Amy Winehouse live in Belgrade 2011 (Last Performance) (Full Concert)


«Η Έιμι είχε ένα ανυπότακτο ροκ εν ρολ στυλ το οποίο δημιούργησε μόνη της με το τραβηγμένο αϊλάινερ, τα τατουάζ και τα κόκκινα κραγιόν της. Είχε μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποια ήταν και τι ήθελε να δει ο κόσμος σε εκείνη» υπογραμμίζει η προσωπική στυλίστρια της διάσημης τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι, συμπληρώνοντας πως η συνεργασία μαζί της αποτέλεσε μία από τις πιο δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές στην καριέρα της.
amy1

Εκτός από ρούχα και αξεσουάρ, ωστόσο, στην πολυαναμενόμενη έκθεση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ανέκδοτους χειρόγραφους στίχους της αλλά και βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια στο σπίτι της και δεν έχουν δει ποτέ μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Κλείσιμο
Αρκετά από αυτά τα αντικείμενα θα δημοπρατηθούν μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης και τα έσοδα θα διατεθούν στους σκοπούς του φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομα της πρόωρα χαμένης σταρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης