Το ίδρυμα «Η Θεοτόκος» σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή του γιορτή

Το ίδρυμα «Η Θεοτόκος» σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή του γιορτή

«Όλο το Αιγαίο μια Γιορτή» στην Αθήνα  την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

musictherapy-0001
Το Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» υποδέχεται το καλοκαίρι στις 26 Ιουνίου 2019, με μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα, θέατρο, μουσική και χορό! Με τίτλο «Όλο το Αιγαίο μια Γιορτή», ακόμη μια εκπαιδευτική χρονιά θα κλείσει με δράσεις που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα «Λόγω Σκηνής», η χορωδία αλλά και η χορευτική ομάδα των εκπαιδευομένων του Ιδρύματος θα μας παρασύρουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι με αντιπροσωπευτική μουσική, χορούς και τραγούδια του νησιωτικού Αιγαίου, ενώ τη γιορτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο κ. Βαγγέλης Κονιτόπουλος, πλαισιωμένος από τους μουσικούς Λευτέρη και Γιάννη Μπαφαλούκο. Όλα αυτά θα συμβούν στις εγκαταστάσεις του Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», όπου παράλληλα θα λειτουργεί bazaar και αναψυκτήριο.



Τα μέλη του Ι.Π.Α.Π «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να οργανώνουν δράσεις και ενέργειες μέσα από τις οποίες προσφέρονται μοναδικές εμπειρίες για τα παιδιά, τους νέους και τις νέες καθώς και τις οικογένειες τους. Όλοι μαζί απαρτίζουν τη μεγάλη «Οικογένεια» του Ιδρύματος. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» βρίσκεται για περισσότερο από 50 χρόνια στο πλευρό ευπαθών ομάδων και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά και νέους με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, καθώς και στις οικογένειές τους, έτσι ώστε να διασφαλίζονται ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία.



INFO:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019
Κλείσιμο
Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
Θεοτόκου 2, Ίλιον
Ώρες: 18.30-21.00


Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»


Το Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελές Ίδρυμα το οποίο λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1963. Όραμα του «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι να εξελιχθεί σε πρότυπο Ίδρυμα  αξιολόγησης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης, στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να διαδραματίσει  ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία ενός κόσμου όπου τα άτομα με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος θα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία. Με συνεχή βελτίωση και καινοτόμες προσεγγίσεις, μέσα από διαρκώς προσαρμοζόμενα εξειδικευμένα προγράμματα, οι 93 εργαζόμενοι του ιδρύματος προετοιμάζουν παιδιά και νέους με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος να μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή.


Το Ίδρυμα διοικείται από 9μελές άμισθο Δ.Σ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και εκτείνεται σε έκταση 51 στρεμμάτων, με 7.000 τ.μ. περίπου στεγασμένα κτίρια, στον Δήμο Ιλίου.


Παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5- 5 ετών (πρώιμη παρέμβαση) και εφήβους από 14-20 ετών, με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Επίσης παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους/ες από 20-35 ετών και υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον τους και παρεμβαίνει όταν είναι αναγκαίο. Έχει εξυπηρετήσει και υποστηρίξει περισσότερα από 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια των 54 ετών λειτουργίας του.


Σήμερα φοιτούν καθημερινά 370 παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 60 περίπου είναι άποροι ή και ανασφάλιστοι και υποστηρίζονται με προγράμματα, πρότυπα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης