Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ταξιδεύει στη γη του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

middle

Η έκθεση "Tolkien: Maker of Middle-earth" (Τόλκιν, Ο δημιουργός της Μέσης Γης) διοργανώνεται στη Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν, τη μεγαλύτερη του πανεπιστημίου, και παρουσιάζει χειρόγραφα, χάρτες, εικονογραφήσεις και αντικείμενα του Βρετανού Συγγραφέα

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζει από σήμερα μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που έχουν αφιερωθεί ποτέ στον συγγραφέα του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών" Τζον Ρόναλντ Τόλκιν, λογοτεχνικό φαινόμενο του οποίου η επιρροή και η δημοτικότητα παραμένουν.

Η έκθεση "Tolkien: Maker of Middle-earth" (Τόλκιν, Ο δημιουργός της Μέσης Γης) διοργανώνεται στη Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν, τη μεγαλύτερη του πανεπιστημίου, και παρουσιάζει χειρόγραφα, χάρτες, εικονογραφήσεις και αντικείμενα που ανήκαν στον βρετανό συγγραφέα.

"Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η πρωτότυπη δουλειά του Τόλκιν, αρχίζοντας από εκεί όπου όλα άρχισαν", εξήγησε η επιμελήτρια της έκθεσης Κάθριν Μακ 'Ιλγουεϊν, καθώς στην Οξφόρδη ο Τόλκιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν πεθάνει, το 1973.

Στις προθήκες παρουσιάζονται οι δημιουργίες του συγγραφέα, λάτρη της γλώσσας, από τα πρώτα του έργα αφηρημένης ζωγραφικής και τα χειρόγραφα παιδικά παραμύθια έως και ορισμένα από τα βιβλία του που εκδόθηκαν μετά τον θάνατό του.

"Ο Τόλκιν ήταν πάντα ένα διεθνές φαινόμενο, ακόμη και όταν ζούσε", δηλώνει ο Ρίτσαρντ 'Οβέντεν, διευθυντής της βιβλιοθήκης. "Και εμείς, είμαστε το μόνο ίδρυμα που μπορεί να παρουσιάσει μια τέτοια έκθεση: διαθέτουμε μακράν τη μεγαλύτερη συλλογή εγγράφων του Τόλκιν".

Η Βιβλιοθήκη Bodley παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της σπουδαίας συλλογής των αρχείων του συγγραφέα που διαθέτει, μαζί με διαδραστικά στοιχεία όπως ο τρισδιάστατος χάρτης της περίφημης "Μέσης Γης".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

windowsmovie

Ο 13χρονος Στιβ ΜακΚουίν ήταν ξαπλωμένος στη μοκέτα του σαλονιού στο πατρικό του σπίτι όταν πρωτοείδε τη βρετανική τηλεοπτική σειρά «Widows» της Λίντα Λα Πλαντ. Γοητευμένος από έναν κόσμο εγκλήματος όπου πρωταγωνίστριες ήταν παραμελημένες και ευάλωτες γυναίκες, οι οποίες πήγαιναν κόντρα στα στερεότυπα, ο ΜακΚουίν δε θα μπορούσε τότε να είχε φανταστεί πως 36 χρόνια μετά θα σκηνοθετούσε την ίδια ιστορία στο σινεμά.