Στα ίχνη του τάφου της Ρωξάνης στην Αμφίπολη Σερρων

Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στο χώρο της Μακεδονίας, μετά την εύρεση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας το 1997.

Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στο χώρο της Μακεδονίας, μετά την εύρεση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας το 1997 από τον Μανόλη Ανδρόνικο, που θα προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει πάρει... «φωτιά» στο λόφο «Καστά» της Αμφίπολης Σερρών, αναζητώντας να φέρει στο φως τους τάφους της Ρωξάνης, συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του γιού τους Αλέξανδρου Δ’.

Ήδη, η αποκάλυψη κυκλικού περίβολου, με περίμετρο μισό χιλιόμετρο (500 μ) και διάμετρο 160 μ από λεπτόκοκκο μάρμαρο Θάσου, υποδηλώνει σπουδαίες ανακαλύψεις.

«Δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος. Ούτε στη Βεργίνα ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Το είδος της επεξεργασίας και της τεχνικής στα μάρμαρα του περιβόλου, που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα, καθώς και άλλα ευρήματα μας παραπέμπουν στην εποχή κατασκευής του. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε στην ΕΤ3 η αρχαιολόγος που ανέσκαψε την περιοχή, Κατερίνα Περιστέρη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κ.Α.

Πάλι ρεζίλι γίναμε! Ο τάφος είναι πιθανότατα του Αλέξανδρου και το Υπουργείο Πολιτισμού ΚΟΙΜΑΤΑΙ. (Διάβασα ότι ένας φορέας έδωσε 20.000 και ένας άλλος 50.000 για να συνεχιστούν οι ανασκαφές το 2012! Τώρα είμαστε στον Αύγουστο του 2013 και ακόμη ούτε την είσοδο δε βρήκαν). Μεγάλη ντροπή!

χρηστος

αλλη μια απαντηση στα ρεμαλια τους γυφτοσκοπιανους γιατι δεν μας φθανουν ολα, εχουμε να ασχολουμαστε και με τριχες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης