Φεστιβάλ Βενετίας: Βραβευμένη σκηνοθέτρια καταγγέλλει τη «γενοκτονία στη Γάζα» ως «εβραία Αμερικανίδα»
«Ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η ημέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής», δήλωσε από τη σκηνή του Palazzo del Cinema
Η σκηνοθέτρια Σάρα Φρίντλαντ κατήγγειλε «ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης» τη «γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα» παραλαμβάνοντας απόψε το βραβείο της κατά την τελετή λήξης της 81ης Μόστρα της Βενετίας.
Η σκηνοθέτρια έλαβε αρκετές τιμητικές διακρίσεις (όπως το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας) για την ταινία της «Familiar Touch» (ΗΠΑ), που παρουσιάστηκε στο παράλληλο τμήμα Orizzonti του φεστιβάλ, και η οποία ακολουθεί τη διαδρομή μιας ογδοντάχρονης σε οίκο ευγηρίας.
«Ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η ημέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής», δήλωσε από τη σκηνή του Palazzo del Cinema.
«Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μας, ως εργαζόμενοι στον κινηματογράφο, να χρησιμοποιούμε τις θεσμικές πλατφόρμες μέσω των οποίων εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση στο θέμα της ατιμωρησίας του Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή. Είμαι αλληλέγγυα προς τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για απελευθέρωση», πρόσθεσε.
Η Σάρα Φρίντλαντ δεν αναφέρθηκε στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events