Φεστιβάλ Βενετίας: Βραβευμένη σκηνοθέτρια καταγγέλλει τη «γενοκτονία στη Γάζα» ως «εβραία Αμερικανίδα»
«Ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η ημέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής», δήλωσε από τη σκηνή του Palazzo del Cinema
Η σκηνοθέτρια Σάρα Φρίντλαντ κατήγγειλε «ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης» τη «γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα» παραλαμβάνοντας απόψε το βραβείο της κατά την τελετή λήξης της 81ης Μόστρα της Βενετίας.
Η σκηνοθέτρια έλαβε αρκετές τιμητικές διακρίσεις (όπως το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας) για την ταινία της «Familiar Touch» (ΗΠΑ), που παρουσιάστηκε στο παράλληλο τμήμα Orizzonti του φεστιβάλ, και η οποία ακολουθεί τη διαδρομή μιας ογδοντάχρονης σε οίκο ευγηρίας.
«Ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η ημέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής», δήλωσε από τη σκηνή του Palazzo del Cinema.
«Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μας, ως εργαζόμενοι στον κινηματογράφο, να χρησιμοποιούμε τις θεσμικές πλατφόρμες μέσω των οποίων εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση στο θέμα της ατιμωρησίας του Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή. Είμαι αλληλέγγυα προς τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για απελευθέρωση», πρόσθεσε.
Η Σάρα Φρίντλαντ δεν αναφέρθηκε στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Αυτό το καλοκαίρι, επιλέγουμε λιγότερα αλλά καλύτερα. Και όταν η τεχνολογία συνδυάζει μικρό μέγεθος, κορυφαία απόδοση και έξυπνο σχεδιασμό, γίνεται ο πιο χρήσιμος συνοδοιπόρος σε κάθε απόδραση.