Λευτέρης Βογιατζής: Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου προβάλλει την παράστασή του «Αντιγόνη»
Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τη γέννηση του
Με την προβολή της «Αντιγόνης» που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής, το 2006 και παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, τιμά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρουτην επέτειο των 80 χρόνων από τη γέννηση του αξέχαστου θεατρικού δημιουργού. Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Βογιατζής και η Αμαλία Μουτούση θα προβληθεί για τρεις βραδιές, στις 21,22 και 23 Ιουνίου στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260.
Η προβολή αποτελεί μαγνητοσκόπηση της παράστασης που επαναλήφθηκε στα Επιδαύρια του 2007. Στις 22 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ανεξίτηλο ίχνος του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις του.
Ο Λευτέρης Βογιατζής υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για 40 ολόκληρα χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη διεκδίκηση του απόλυτου, με το πάθος, την αυταπάρνηση. Ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος του θεάτρου, ποιητής της σκηνής και ακούραστος ερευνητής της τέχνης της υποκριτικής, που μετέβαλε ριζικά την οπτική του θεατρικού κοινού αλλά και των πολλών συνεργατών του σε όλη του τη διαδρομή. Είχε καταφέρει κάθε θεατρική του παράσταση να είναι ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, πρωτοποριακό, υψηλής αισθητικής και δημιουργίας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό θεατρικό τοπίο.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς