To «Μαύρο γκλίτερ» είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο

To «Μαύρο γκλίτερ» είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο

Από τη συγγραφέα Βίκυ Μωραγιάννη - Στις 12 Φεβρουαρίου η κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Μίνωας

mayro-gkliter
Οι Εκδόσεις Μίνωας θα κυκλοφορήσουν στις 12 Φεβρουαρίου της Βίκυς Μωραγιάννη, με τίτλο «Μαύρο γκλίτερ».

Η μαγική γραφή της Βίκυς Μωραγιάννη συνδυάζει τον θάνατο με τις ανθρώπινες σχέσεις και το γέλιο με το δράμα. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο, που ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο κοινωνικό δράμα.

Στην υπόθεση του βιβλίου, η Σιμόνη, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός, νυν μακιγιέζ στο γραφείο τελετών των γονιών της, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Από μικρή αγαπούσε να μοιράζει χρώμα και ομορφιά στους ανθρώπους γύρω της και να κρατάει το μαύρο για τον εαυτό της. Είναι προικισμένη με ένα ιδιαίτερο χάρισμα: ακούει τους νεκρούς να της μιλάνε και να μοιράζονται μαζί της τις ιστορίες τους.

Έτσι, όταν ο Λεωνίδας, ο οποίος έχει μόλις εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ζητάει τη βοήθειά της για να αποδείξει ποιος πραγματικά τον σκότωσε, ένα παράδοξο ταξίδι ξεκινάει για τη Σιμόνη… Καλείται να αναθεωρήσει όλα όσα θεωρούσε δεδομένα, να βγει από τα σκοτάδια όπου κρυβόταν και να κυνηγήσει για πρώτη φορά το φως, χωρίς να τη νοιάζει αν θα καεί.

Κλείσιμο
Ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο, που ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο κοινωνικό δράμα.

Η Βίκυ Μωραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ έχει ζήσει και στο Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιστορία Λογοτεχνίας και Θεάτρου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και το Θέατρο του 18ου αιώνα. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία αγγλικών και γαλλικών, με μεταφράσεις ιστοσελίδων, με το διαδικτυακό μάρκετινγκ, αλλά και με την ανάλυση και προώθηση κινηματογραφικού περιεχομένου.

Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή αυτοτελών ιστοριών Η Αλίκη στη Χώρα των Μεγάλων (εκδόσεις iWrite), ενώ το 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Παρίσι στον Κύβο (εκδόσεις BELL). Τον Ιανουάριο του 2021 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το διήγημα «Βεραμάν».

Το δεύτερο μυθιστόρημά της Άρωμα Λουίζας κυκλοφόρησε το 2021 (εκδόσεις Μίνωας). Η Βίκυ Μωραγιάννη είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ραντεβού Τσίπρα-Τεμπονέρα: Η επεισοδιακή ΚΟΕΣ, η αμηχανία και το Συνέδριο

Νεκρός 50χρονος σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια: Είχε χτυπηθεί στο κεφάλι - Ανακρίνεται ένας 48χρονος

Ο Hayate και το Big Brother ψυχών: O «αρχηγός», τα AMEA και οι βασανισμένες υπάρξεις που συνέθεσαν ένα reality εξευτελισμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης