Αλεξάντερ Πέιν: Ο διάσημος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του στην Αθήνα

Αλεξάντερ Πέιν: Ο διάσημος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του στην Αθήνα

Τα υποψήφια για πέντε Όσκαρ «Παιδιά του Χειμώνα» βγαίνουν στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου

Alexander_Pein_1
«Εάν είχα μια συμβουλή για τους Έλληνες δημιουργούς ταινιών, θα ήταν αυτή που έχω προς όλους: Φτιάξτε κωμωδίες! Μην ξεχνάτε ότι οι κωμωδίες αποτελούν ένα σοβαρό είδος» είπε με νόημα ο Αλεξάντερ Πέιν, το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά την αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινία του «Τα Παιδιά του Χειμώνα» που πραγματοποιήθηκε το Θέατρο του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το τελευταίο φιλμ του διεθνώς καταξιωμένου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου, που έχει ήδη αποσπάσει δύο βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφιο σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες των φετινών Όσκαρ ( Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ), βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου.

Οι φοιτητές του τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου που παρακολούθησαν πρώτοι την ταινία και ενθουσιάστηκαν τόσο από την υπόθεσή της όσο και από το συνολικό τελικό αποτέλεσμα.

Η πλοκή των «Παιδιών του Χειμώνα», που αποτελεί την κινηματογραφική επανασύνδεση του Αλεξάντερ Πέιν με τον πρόσφατα βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Πολ Τζιαμάτι, τοποθετείται σε μια άδεια πανεπιστημιούπολη της Νέας Αγγλίας, τον μακρινό χειμώνα του 1970. Ακολουθεί έναν στριμμένο καθηγητή σε ένα αμερικανικό κολλέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς –έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα)– και την αρχιμαγείρισσα του κολλεγίου (Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ), η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Κλείσιμο
Στην ταινία, που ξεχωρίζει για τη ρετρό ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές ερμηνείες, συμπρωταγωνιστούν η Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ και ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης