«Για την καρδιά και το συκώτι του» από τη Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του» από τη Λένα Διβάνη

Η σύζυγος, η ερωμένη και η μάνα ενός κλινικά νεκρού άντρα μάχονται για το ποια δικαιούται να δώσει (ή να αρνηθεί να δώσει) τα όργανά του για μεταμόσχευση

Divani_Book
Μια νουβέλα με ένα πολύ λεπτό θέμα με τίτλο «Για την καρδιά και το συκώτι του» υπογράφει η Λένα Διβάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η υπόθεση του βιβλίου
Η σύζυγος, η ερωμένη και η μάνα ενός κλινικά νεκρού άντρα μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ τους για το ποια δικαιούται να δώσει (ή να αρνηθεί να δώσει) τα όργανά του για μεταμόσχευση. Στην ουσία μάχεται η καθεμιά να αποδείξει ότι ο άντρας είναι δικός της, ενώ στην πραγματικότητα και οι τρεις ικανοποιούσαν απλώς τις ανάγκες του. Εκείνος, όσο ζούσε, δεν ανήκε παρά μόνο στον εαυτό του. Εκείνες όμως στροβιλίζονται απλώς σαν δορυφόροι γύρω του ακόμα και μετά τον θάνατό του. Η μάχη τους θα έχει πολλές ανατροπές και μοιραίο τέλος.

Ποια είναι η Λένα Διβάνη
Η Λένα Διβάνη γεννήθηκε το 1955 στον Βόλο. Είναι συγγραφέας και καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα (σε προπτυχιακό επίπεδο) και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων (σε μεταπτυχιακό).

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχρή εισβολή από αύριο μέχρι και την Κυριακή - Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα


Βίντεο: Ο Μάνος Πίντζης φωτογραφίζεται ως Άγιος Βασίλης


Έλληνες 46χρονοι αθλητές κατέρριψαν ξανά το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης