Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ - «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ - «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Το νέο έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη της Αναγέννησης χρονολογείται στο 1504

rafael_paint1
Έναν νέο πίνακα του σπουδαίου αναγεννησιακού ζωγραφου Ραφαήλ, ανακάλυψε και παρουσίασε ομάδα μελετητών τέχνης στην Ιταλία, στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που διεξάγεται στην Πέργκολα, μια πόλη στην κεντρική ιταλική επαρχία Πέζαρο και Ουρμπίνο.

Το έργο τέχνης, στο οποίο απεικονίζεται το πρόσωπο της Κιάρα Φαντσέλι, συζύγου του - επίσης Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης - Πιέτρο Περουτζίνο, είναι ζωγραφισμένο σε πάνελ από ξύλο λεύκας διαστάσεων 46 επί 34 εκατοστών. Χρονολογείται στο 1504, ανήκει σε ξένη ιδιωτική συλλογή και αποδόθηκε στον Ραφαήλ από τους μελετητές, οι οποίοι παρομοίασαν το πρόσωπο που απεικονίζεται στον πίνακα με αυτό της Μαρίας Μαγδαληνής.

rafael_painting


Η ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο με θέμα «Το όραμα της τελειότητας του Ραφαήλ Σάντσιο», ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει αναλυτικά η σχετική μελέτη για το νέο έργο - που φέρει τίτλο «η Μαγδαληνή του Ραφαήλ, όταν ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο» - στο περιοδικό «Open Science, Art and Science».

Ο Ραφαήλ γεννήθηκε το 1483 στο Ουρμπίνο της Ιταλίας και πέθανε το 1520, σε ηλικία 37 ετών στη Ρώμη. Υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους καλλιτέχνες της πρώιμης Αναγέννησης, του οποίου η φήμη και η αξία υπήρξαν ανάλογες με εκείνες του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το 1500, ο Ραφαήλ μετακόμισε στην Περούτζια και πήγε να σπουδάσει στο εργαστήριο του Πιέτρο Περουτζίνο. Έμεινε και εργάστηκε εκεί για τέσσερα χρόνια - μέχρι το 1504Πολλά από τα έργα του βρίσκονται στο Παλάτι του Βατικανού, ενώ το πιο γνωστό εξ αυτών, είναι η «Σχολή των Αθηνών» στην «Αίθουσα της Υπογραφής», που απεικονίζει μια φανταστική σκηνή στην οποία διάσημοι φιλόσοφοι διαφόρων εποχών, μαθηματικοί και επιστήμονες από την κλασική αρχαιότητα, απεικονίζονται να συμμετέχουν όλοι σε μια συνέλευση, σε ένα μεγαλοπρεπές κτίριο ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. 


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην πολύπαθη Μαγνησία - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα δύο νέοι άνθρωποι


«Λουκέτο» στην κλινική των Χανίων που ερευνάται δικαστικά για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Αναχώρησε για τη Λιβύη το C-130 με δύο τόνους τρόφιμα και ένα τόνο φαρμακευτικού υλικού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης