Πέθανε ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δημιουργός της «Μπαλάντας»

Πέθανε ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δημιουργός της «Μπαλάντας»

Τα τραγούδια του είχαν σημειώσει επιτυχία τη δεκαετία του '90

andreas_tsoykalas
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Ανδρέας Τσουκαλάς. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90 μέσα από τα τραγούδια του «Νόμιζα», «Μπαλάντα» κ.α.

Νόμιζα - Ανδρέας Τσουκαλάς-OFFICIAL Vclip / NOMIZA-Andreas Tsoukalas



Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Ριφιφί»του, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Καλό ταξίδι στο φως .. στον υπέροχο συναισθηματικο καλλιτέχνη Ανδρέα Τσουκαλά

Posted by Φαίη Μάτσου on Tuesday, July 25, 2023
Ο Ανδρέας Τσουκαλάς ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή του ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, το 1992, κλείνοντας το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Lyra, από την οποία και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς».

Ο δίσκος, ο οποίος περιείχε μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά», γνώρισε επιτυχία, απέσπασε θετικές κριτικές  και συνδέθηλε με πολλές νεανικές αναμνήσεις της εποχής. Την ίδια περίοδο ο τραγουδοποιός πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις συνεργαζόμενος με τον Κώστα Τουρνά,  τον Μιχάλη Ρακιντζή κ.α.

Ανδρέας Τσουκαλάς - Μπαλάντα | Official Video Clip


Το 1994 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Μια καινούργια μέρα», το οποίο σημείωσε επίσης επιτυχία. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισε η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell, με τον ελληνικό τίτλο «Αντίο». Στον ίδιο δίσκο  συμπεριλαμβάνονταν επίσης  τα τραγούδια «Αντίο», «Συγγνώμη», «Μια καινούρια μέρα», «Παρωπίδες».

Κλείσιμο
Το χρονικό διάστημα 1996 - 1998, το αφιέρωσε στην αναβάθμιση των μουσικών του γνώσεων παρακολουθώντας ειδικές σπουδές και σεμινάρια,  στην Ελλάδα  και την Αγγλία, στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, της ηχοληψίας και τπυ marketing δισκογραφίας.

Αμέσως μετά πραγματοποίησε στροφή στην καριέρα του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δισκογραφικές παραγωγές νέων καλλιτεχνών και την προώθησή τους.

Το 1999 σε συνεργασία με τις «Ελληνικές Μουσικές Εκδόσεις», την Next records  και την BMG κσι ανέλαβε,  ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, το cd «Φυσάει αέρας», με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο, τότε, Χρήστο Μυλωνά.

Το 2000  σύναψε συμβόλαιο με τον Όμιλο «Μουσικοεκδοτική» (Μουσικό περιοδικό "Δίφωνο", "Popcorn", "Pop & Rock", "Metal Hammer", μουσικά βραβεία κ.λ.π.), αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), στην οποία ορίστηκε Υπευθύνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας παράλληλά και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.
tsoukalas

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το cd «Σαν Ανεμος», που ήταν η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφής της Μαντώ.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Συναυλίας Αγάπης για τα Παιδιά», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας και Ζακύνθου (PALSO) τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν σε τρία ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η συναυλία έγινε στην Πάτρα με αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Κατερίνα Τοπάζη, η Χρυσώ Σταματοπούλου κλπ.

Επίσης συμμετείχε ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος στις συναυλίες του μουσικού περιοδικού Popcorn σε συνεργασία με το Θοδωρή Ρακιτζή και τον Πέτρο Καντιάνη. Στις συναυλίες αυτές, εκτός από τον Μιχάλη Ρακιντζή και νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, συμμετείχε και ο ίδιος ερμηνευτικά.

Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε να δραστηριοποιείται ως συνθέτης και μουσικός παραγωγός.

Ειδήσες σήμερα:

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δύο πιλότοι

Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Υπέστη ανακοπή καρδιάς εν ώρα προπόνησης ο 18χρονος γιος του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης