Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί ημερίδα για την κριτική σκέψη στον χώρο του πολιτισμού

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί ημερίδα για την κριτική σκέψη στον χώρο του πολιτισμού

Διοργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού

megaromousikissss-thumb-large
Η κριτική προσέγγιση των πολιτιστικών προϊόντων αποτελεί τον κεντρικό θεματικό άξονα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 01 Ιουνίου, στις 16:00 στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (πρώην «Πολυχώρος»), του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. «Η Κριτική στη Σύγχρονη Ελλάδα. Προεκτάσεις και Προβληματισμοί» είναι ο τίτλος της ημερίδας αυτής η οποία διοργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού, με την υποστήριξη της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη, του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, και του Ηλεκτρονικού Περιοδικού Μουσικής, Θεάτρου και Χορού «Critics’ Point».

Είναι η κριτική ωφέλιμη και σε ποιόν βαθμό; Αρκείται κανείς σε μια απλή καταγραφή ενός γεγονότος ή κρίνει και κρίνεται συνάμα; Ποιος ο ρόλος της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα; Ερωτήματα που σίγουρα εγείρουν προβληματισμούς. Κριτική σκέψη ή απλή παρουσίαση – καταγραφή της τέχνης αφού μιλάει από μόνη της. Είναι η κουλτούρα απαραίτητη; Έχει αξία η ιστορία και η ιστορικότητα στην σύγχρονη τέχνη και πως αυτή εντάσσεται μέσα στα κείμενα τέχνης ή στις σχετικές παραστάσεις;

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διερευνά το πώς παρουσιάζεται ο κριτικός λόγος στον χώρο του πολιτισμού αλλά και πώς επηρεάζει την κοινή γνώμη.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση και διάδοση της κριτικής σκέψης που αναπτύσσεται ραγδαίως πάνω σε θέματα που αφορούν στη μουσική, το θέατρο, τον χορό και την τέχνη γενικότερα, όχι μόνον σαν γεγονότα αλλά και ως θεραπεία και ψυχική διέξοδο.
Κλείσιμο
 
Η ημερίδα θα κλείσει με αναλόγιο λόγου και μουσικής με την Θεοδώρα Μαγγίνα και τη Μαργαρίτα Κολάση, πιάνο σε έργα Καλομοίρη, Σκαλκώτα και Μαγγίνα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ιδήσεις σήμερα:

Ανάλυση της Bild για τουρκικές εκλογές: Αυτή είναι η μαγική συνταγή επιτυχίας του Ερντογάν

Προφυλακιστέος ο 61χρονος στην Κοζάνη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη κατάκοιτη μητέρα του


Κατακραυγή για τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι σε μαγαζί της Καρπάθου - Και έτσι μαγειρεύονται, λέει η επιχείρηση

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης