«Τσίου…»: Η θρυλική ελληνική ταινία γίνεται θεατρική παράσταση στον «Βοτανικό»

«Τσίου…»: Η θρυλική ελληνική ταινία γίνεται θεατρική παράσταση στον «Βοτανικό»

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της και πότε θα κάνει πρεμιέρα

Tsiou_-_parastasi
Ο «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, η πολυβραβευμένη ταινία του underground ελληνικού σινεμά, επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι, 18 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η θεατρική πρεμιέρα της πιο διάσημης ανεξάρτητη ελληνικής ταινίας θα γίνει στις 15 Ιουνίου, στον Βοτανικό.

Ο Μάκης Παπαδημητράτιος έχει βάλει και αυτή τη φορά την υπογραφή του στο κείμενο και τη σκηνοθεσία και παίζει παράλληλα τον ρόλο του Νώντα ενώ τους υπόλοιπους ήρωες ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Παρίσης (Τσίου), Αναστάσης Κολοβός (Γιάννης), Τραϊάνα Ανανία (Τζένη), Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (Στέλιος & Δίπλας), Στάθης Σταμουλακάτος (Τζάνκι και πελάτης), Καλλιόπη Τζερμάνη ( Στέλλα), Δημήτρης Καπετανάκος (Τάκος), Στράτος Σωπύλης (Άγγελος & Μάριος Gamer 2), Δάφνη Λιανάκη (Αγνή), Γιάννης Μητάς (Μπιλ), Νικήτας Παπαδόπουλος (Νικήτας), Κώστας Φυτίλης (Σταύρος), Στέλιος Δημόπουλος (Δημήτρης Gamer 1), Θάνος Αλεξίου (Μίλτος Μπαφάκιας & Λάκης), Πέτρος Γιωρκάτζης (Κούκι), Fuerza Negra (Μαξ & Σκακιστής), Ρεγγίνα Μανδηλάρη (Φίλη της Παμ), Μυρτώ Πετροχείλου (Χαρά), Αιμιλία Σιαφαρίκα (Όλγα), Φωτεινή Καρδάκου (Παμ).

Ο «Τσίου» αποτέλεσε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μάκη Παπαδημητράτου και προβλήθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2005 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Παρότι ήταν η ταινία με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, διαδόθηκε με τρελούς ρυθμούς μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση κατάφερε να ξεπεράσει τα 1.000.000 views στο google videos, το το 2005, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε ίντερνετ. Οι δε ατάκες της έγιναν viral, πολλά χρόνια πριν ανακαλυφθεί ο όρος.

Λίγο αργότερα θα αποσπάσει στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου και τα βραβεία καλύτερου σεναρίου και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Έκτοτε ταξίδεψε σε σημαντικά Φεστιβάλ ανά την υφήλιο, όπως στο Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, το Σικάγο και την Ισπανία, αποσπώντας αξιοζήλευτες κριτικές.

Η παράσταση «Τσίου…» αποτελεί εξίσου ένα μοναδικό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα ανέβασμα μιας ταινίας στη σκηνή. Είναι η συνάντηση του ίδιου σκηνοθέτη και των ίδιων ηθοποιών με την ζωντανή πρόκληση να αναμετρηθούν και να αντιμετωπίσουν, ύστερα από δύο δεκαετίες και κάτω από μια νέα συνθήκη, την ίδια τους την ιστορία.

Παραστάσεις
Κλείσιμο
15 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | Ώρα έναρξης 21.00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ


Ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν μπορεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου να παραιτηθεί αν εκλεγεί

Μητσοτάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας από ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό διέγραψαν τον μαρτυριάρη Κατρούγκαλο

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης