Πάνος Δημάκης: «Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού ιδεώδους»

Πάνος Δημάκης: «Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού ιδεώδους»

Ο συγγραφέας και συνεργάτης της επιτυχημένης εκπομπής του Mega, "The Chase" ως το «Γεράκι» με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου του βιβλίου με τίτλο "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών" εκδ. Διόπτρα, μίλησε στο protothema.gr και στο Νίκο Θρασυβούλου

XRVMA_DIMAKIS
Αναφέρθηκε στην υπόθεση του βιβλίου που διαδραματίζεται σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας και είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες. Χαρακτηριστικά είπε ότι: «από την εποχή της Τροίας επικρατούν μέχρι σήμερα τα ίδια φαινόμενα με διαφορετική μορφή».

Δεν παρέλειψε ν΄ αναφερθεί στη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό παιχνίδι The Chase και τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλές στο τηλεοπτικό κοινό. Με χαρά ανέφερε ότι το προηγούμενο μυθιστόρημά του «Δεκαεπτά κλωστές» θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, μιας και έχει μεταφράσει έργα του στα Αγγλικά και στα Ιταλικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης