Γιώργος Βουτσίνος: «Έφυγε» ο αστυνόμος Βούρβαχης της Λάμψης

Γιώργος Βουτσίνος: «Έφυγε» ο αστυνόμος Βούρβαχης της Λάμψης

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βουτσίνος που πέθανε σε ηλικία 85 ετών - Τα προβλήματα που είχε με την υγεία του, η καριέρα του στην τηλεόραση, η φιλία του με τον Φώσκολο και η γυναίκα της ζωής του

voutsinos_xr
Έφυγε χθες από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος σε ηλικία 85 ετών τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο του αστυνόμου Βούρβαχη στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο. Ο Γιώργος Βουτσίνος εδώ και 50 χρόνια ήταν παντρεμένος με την Βάντα Καρακατσάνη και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Οι τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο
Η σύζυγός του μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού στο νοσοκομείο: «Εδώ και ένα μήνα ο Γιώργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ειλεό. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείριση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε πως θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου λέει: “Βάντα μου κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο, βρε Γιώργο μου, και θα βγεις μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο (εννοώντας τον Νίκο Φώσκολο)”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο».

Vourvaxis


Πολύχρονη καριέρα στην τηλεόραση
Ο ηθοποιός στην πολύχρονη καριέρα του συμμετείχε σε πολλές σειρές του Νίκου Φώσκολου όπως: Εν τούτω Νίκα, Πορφύρα και αίμα, Άγνωστος πόλεμος, Λάμψη, Καλημέρα Ζωή. Με τη σύζυγό του, έγραψαν και τα περισσότερα επεισόδια από τις τελευταίες σειρές του Νίκου Φώσκολου.

Κλείσιμο
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟ

ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΣΗΣ

Πώς έγινε ηθοποιός
Ο Γιώργος Βούτσινος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. «Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος σε όλα τα καράβια του Ωνάση. Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ως οικογένεια μείναμε εντελώς ξεκρέμαστοι. Στον δρόμο, που λένε. Έτσι αποφάσισα να μπω στη σχολή του Κουν για να έχω κάτι να κάνω και να βγάζω τα προς το ζην. Μπήκαν και στο Εθνικό Θέατρο. Ωστόσο το Εθνικό δεν άφηνε τους πρωταγωνιστές να παίξουν πουθενά. Είχε ξεκινήσει ο Φώσκολος να κάνει τις πρώτες σειρές στην τηλεόραση. Η Ελένη Ανουσάκη, που ήταν το καλό παιδί για όλους μας, μου έδωσε το τηλέφωνο του Νίκου Φώσκολου, τον πήρα αρκετά τηλέφωνα, ώσπου ο Νίκος μου λέει “έλα”». Και από τότε ξεκίνησαν όλα...

Ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος σε μία σπάνια συνέντευξη μοιράζεται μαζί μας τις αλήθειες του άρρηκτου δεσμού του με τον...

Posted by Αλήθειες με τη Ζήνα on Thursday, January 9, 2020


Ποιος είναι ο Γιώργος Βούτσινος
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου 1938 και ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα τον ανέδειξε ο Νίκος Φώσκολος μέσα από τη Λάμψη πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος Πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμάν) και Λάμψη (Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.). Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Βάντας Καρακατσάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Άγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Και παρέμειναν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σκηνοθέτης έδωσε πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιέρωσαν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί έκαναν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Vourvaxis111


Ο Γιώργος Βουτσίνος ήταν ίσως και από τους ελάχιστους συνεργάτες στους οποίους ο Φώσκολος έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα. Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2013 ο Γιώργος Βουτσίνος εγκατέλειψε καθετί που είχε σχέση με το θέαμα. Κάθε είδους δημοσιότητα γι’ αυτόν ήταν παρελθόν. Σε γνωστούς και φίλους έλγε «κατέβασα ρολά», ενώ η τελευταία δημόσια εμφάνισή του, αλλά μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ήταν το 2016 στην κηδεία του Γιώργου Βασιλείου.

Όταν έφτασε κοντά στον θάνατο
Ο ηθοποιός πριν από δύο χρόνια είχε φτάσει πολύ κοντά στον θάνατο όταν ένα σπάνιο παράσιτο ήταν η αιτία να νοσηλευθεί δύο ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

«Προσβλήθηκα από έναν ιό με την ονομασία λεϊσμανίαση. Οι δύο αυτοί μήνες ήταν κόλαση για εμένα. Όλο το ιατρικό προσωπικό του Σισμανογλείου είχε πέσει πάνω μου για να βρει τι ήταν αυτό που είχε κάνει εισβολή στο σώμα μου και κανείς δεν μπορούσε να βρει τι στα αλήθεια είχε συμβεί. Όταν βρήκαν το παράσιτο, είχα ήδη χάσει 17 κιλά», είχε πει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso.

Όπως είχε τονίσει ο ίδιος «όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν ένα κόκαλο, το οποίο σερνόταν εδώ κι εκεί. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Η σύζυγός μου Βάντα είχε τα δικά της σοβαρά προβλήματα υγείας με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Και έτσι για εμένα ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου, ότι δεν θα τα καταφέρω».

«Το παράσιτο από το οποίο είχε προσβληθεί ο Γιώργος είναι πολύ σπάνιο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι το αντίστοιχο Καλαζάρ που μπαίνει στο σώμα των σκυλιών. Από το τσίμπημα της σκνίπας συμβαίνει και μπορεί να πεθάνεις. Και ο Γιώργος θα μπορούσε να ήταν νεκρός αν δεν το έβρισκαν εγκαίρως», είχε πει τότε η σύζυγός του.

Ο Γιώργος Βουτσίνος ζούσε στην Κηφισιά με τη σύζυγό του Βάντα. Η καθημερινή ασχολία του ήταν η ενασχόλησή του με τον κήπο του σπιτιού του. Ελάχιστες φορές μιλούσε για τους ρόλους που έπαιζε στις σειρές όπου πρωταγωνιστούσε και ακόμα πιο λίγες είχε μιλήσει για τα παρασκήνια όσων έζησε!

Ειδήσεις σήμερα:

Qatargate: Πώς «ερμηνεύεται» η αποφυλάκιση Παντσέρι - Εντείνονται οι πιέσεις των Βέλγων στην Καϊλή

Καιρός: Βελτιωμένος σήμερα - «Διπρόσωπος» την Μεγάλη Εβδομάδα

Λούλα: Θεωρεί πως το Κίεβο θα μπορούσε να εκχωρήσει την Κριμαία στη Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης