Ύδρα: Έκθεση ζωγραφικής της Angelika Lialios Freitag στο Ιστορικό Αρχείο

Ύδρα: Έκθεση ζωγραφικής της Angelika Lialios Freitag στο Ιστορικό Αρχείο

Στο πλαίσιο προβολής του σημαντικού έργου ξένων καλλιτεχνών που κατοικούν στο νησί

Angelika_Lialios_Freitag_-_ekthesi
Μία αξιόλογη ζωγράφο, την Angelika Lialios Freitag, παρουσιάζει το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου, μέσα από την έκθεση «Reflections of change» («Αντανακλάσεις της Αλλαγής») στο πλαίσιο προβολής του σημαντικού έργου ξένων  καλλιτεχνών που κατοικούν στην Ύδρα.

Η Angelika Lialios  είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνης γνωστή για τις ακουαρέλες της   με ελληνικά τοπία, κυρίως  τοπία της Ύδρας και  για τους  πίνακες με λουλούδια και με σκηνές σε αγγλικούς κήπους.

Γεννημένη στη Γερμανία, σπούδασε Γραφιστική στο Werkkunstschule του Βισμπάντεν και μετακόμισε οριστικά στην Ελλάδα όταν παντρεύτηκε τον Έλληνα σύζυγό της Γιώργο Λιάλιο, με τον οποίο απέκτησε δύο υπέροχες κόρες. Μαζί ταξίδεψαν στην Ινδία, όπου οι μινιατούρες των Moghul με τα φωτεινά τους χρώματα και την προσοχή στη λεπτομέρεια ενέπνευσαν περαιτέρω τη δουλειά της.

Η Angelika  επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί της Ύδρας στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και σύντομα έγινε μέλος της κοινότητας των καλλιτεχνών που περιλάμβανε εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως οι Brice Marden, William Pownell, Marios Loizides και Marcella Maltais.

Στην Ύδρα η Αngelika και ο σύζυγος της έμεναν στο Αρχοντικό  Οικονόμου, ενός από τους σπουδαίους Υδραίους ναυμάχους. Τη δεκαετία του ‘70 η Angelika έκανε  την πρώτη της ατομική έκθεση στην Γκαλερί ΛΟΥΛΑΚΙ της Ύδρας.

Στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές του 2000 η Angelika  και η οικογένειά της περνούσαν περισσότερο χρόνο στην Αθήνα. Από το 2009 έως το 2017 έζησαν στην Αγγλία.  Τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα και στην  Ύδρα, όπου έχουμε και πάλι τη χαρά να την βλέπουμε συχνά.  Η καλλιτεχνική της έμπνευση   εκτοξεύτηκε στα ύψη δίνοντας στο φιλότεχνο κοινό την μοναδική ευχαρίστηση των  έργων της σε ακρυλικά που πηγάζουν από τη βιωματική σχέση της καλλιτέχνιδας με τη φύση και τις άφθονες αναμνήσεις που κουβαλά μέσα της .

Κλείσιμο
Η περιπέτεια του φωτός και των αντανακλάσεων συνυφασμένες με τη διαφάνεια χρωμάτων και σχημάτων, συγκεκριμένων ή αφηρημένων, οδηγούν τον μαγικό  χρωστήρα της Angelika και δίνουν μια μοναδικότητα στις καλλιτεχνικές της δημιουργίες  ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν  έναν εξαιρετικό και διαρκή εικαστικό διάλογο στα έργα της. Τα πιο πρόσφατα από αυτά  αντικατοπτρίζουν τον ρομαντισμό και την αφθονία των υπέροχων αγγλικών κήπων.

Τα ενδιαφέροντα της Angelika  Lialios περιλαμβάνουν, εκτός της ζωγραφικής , τη γλυπτική, τη φωτογραφία καθώς επίσης και τη διαδικασία δημιουργίας βιβλίων καλλιτεχνών. Της αρέσει η διαρκής ερευνά  σε διαφορετικά στυλ κάθε είδους τέχνης και τεχνικής. Για το σκοπό αυτό πειραματίζεται  κάθε φορά  με μια  ποικιλία υλικών και τεχνικών.

Τα έργα της Angelika Lialios βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.  Η έκθεση της δουλειάς της με  τίτλο « Reflections of change” («Αντανακλάσεις της Αλλαγής») που φιλοξενούμε αυτή την περίοδο στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, θα μας  δώσει αναμφίβολα   την ευκαιρία να απολαύσουμε την εξαιρετικά  δημιουργική και διαρκώς μεταβαλλόμενη  καλλιτεχνική της πορεία.
 
Ώρες λειτουργίας
9.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης