Καπετανόσπιτο Mπουντούρη: Αστική ομορφιά στην Υδρα

Καπετανόσπιτο Mπουντούρη: Αστική ομορφιά στην Υδρα

hydra
Αναδυόμενη σαν σμαράγδι από τα γαλάζια βάθη του Σαρωνικού, η Υδρα είναι ένα καρτ-ποσταλικό μέρος που αποτελείται από βραχώδεις κορυφές λόφων και σκιερά πευκοδάση. Ενα σπάνιο κόσμημα, έχοντας διατηρήσει αβίαστα τον αυθεντικό χαρακτήρα και την παραδοσιακή γοητεία της, η Υδρα υπήρξε πάντα αγαπημένο καταφύγιο jet setters και καλλιτεχνών. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Πάτρικ Λι Φέρμορ, οι Rolling Stones, ο Μαρκ Σαγκάλ και ο Χένρι Μίλερ έχουν περάσει χρόνο σε αυτό το λαμπερό νησί, αν και ο πιο πιστός του εραστής αναμφίβολα ήταν ο Λέοναρντ Κοέν. Ο Καναδός τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το «Bird on the Wire» στο ασβεστωμένο σπίτι του στο κέντρο της Υδρας.

Το διαμάντι του στέμματος
Υπάρχουν κτίσματα που δεσπόζουν τόσο επιβλητικά στο φυσικό περιβάλλον ώστε να μη χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να αντιληφθεί ο επισκέπτης για ποιον λόγο συγκαταλέγονται στα iconic κτίρια μιας χώρας. Είναι εκεί όπου το μάτι χάνεται στη μαγεία και ο νους τρέχει σε παλιές ιστορίες διαχρονικής αξίας. Μια τέτοια περίπτωση καλαισθησίας και κύρους είναι το καπετανόσπιτο Μπουντούρη στην Υδρα.

Μία από τις ωραιότερες νησιώτικες επαύλεις της χώρας μας, ένα μοναδικής ιστορικής αξίας οίκημα, το οποίο συγκαταλέγεται στον κατάλογο διακεκριμένων ακινήτων της Greece Sotheby’s International Realty. Μόλις μερικά λεπτά με τα πόδια απόσταση από το λιμάνι της Υδρας, σε έκταση 3 στρεμμάτων με εντυπωσιακό κήπο και θέα στην απεραντοσύνη του Αργοσαρωνικού, το οίκημα διακρίνεται από την επιβλητική αρχιτεκτονική του, απόλυτα συνυφασμένη με το τοπίο.

Το καπετανόσπιτο της αστικής οικογένειας Μπουντούρη, η οποία ασχολούνταν με το εμπόριο και τα πλοία και συνέδεσε το όνομά της με την Ελληνική Επανάσταση, είναι το «διαμάντι του στέμματος» για την Υδρα. Σχεδιασμένο τον 18ο αιώνα από Γενοβέζο αρχιτέκτονα, σε αιχμαλωτίζει με το αναγεννησιακό στυλ του, την εξαιρετική αισθητική και τη μοναδική αίσθηση αρχοντιάς.
03-HYDRA
17-HYDRA

Η πρώην κατοικία της οικογένειας Μπουντούρη προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα, ενώ τα περιμετρικά τείχη που θυμίζουν φρούριο εγγυώνται ιδιωτικότητα και απομόνωση. Πρόκειται για ένα από τα φημισμένα αρχοντικά της Υδρας που συνδέεται στενά με την ένδοξη ιστορία του νησιού. Το κτήμα περιλαμβάνει πολλά μεμονωμένα οικήματα, ένα στο κάτω σπίτι, ένα στο επάνω και τρία ξεχωριστά στούντιο. Η είσοδος οδηγεί μέσα από έναν επιβλητικό τοξωτό διάδρομο επίσης σε στυλ κάστρου σε κυρίως χώρους μέσω μιας δεσπόζουσας σκάλας. Εντυπωσιακό και με αίσθηση ρομαντισμού και αρχοντιάς είναι και το piano nobile, το κυρίως επίπεδο του αρχοντικού με τα σαλόνια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Ολα τα δωμάτια έχουν ψηλά ταβάνια ενώ οι δίφυλλες πόρτες και τα παράθυρα με θέα στη θάλασσα πλημμυρίζουν τους χώρους με έντονες δέσμες φωτός. Οι παραδοσιακές καμάρες και οι ξύλινες οροφές συντελούν στον χαρακτήρα και τη γοητεία της επιβλητικής αυτής νησιώτικης κατοικίας. Μερικά υπνοδωμάτια βρίσκονται στο κυρίως σπίτι και άλλα στο επάνω τμήμα. Τους χώρους συμπληρώνουν ευρύχωρα καθιστικά και κουζίνες.
09-HYDRA
15-HYDRA
Κλείσιμο

Η νησιώτικη έπαυλη με την κοσμοπολίτικη ambiance και τους άνετους χώρους διαθέτει 11 υπνοδωμάτια και 11 μπάνια. Η ανακαίνιση που έγινε το 2008 εκμοντέρνισε το εσωτερικό, σεβόμενη απόλυτα την έμπνευση των Ιταλών δημιουργών του. «Πρόκειται για ένα σπίτι από εκείνα που σου μένουν αξέχαστα. Το γεγονός ότι διαθέτει τρία επίπεδα από βεράντες, μήκους περίπου 80 μ. η καθεμία, σου δίνει την αίσθηση ότι χάνεσαι στο μπλε. Στο οπτικό πεδίο σου το γαλάζιο της θάλασσας με εκείνο του ουρανού ενώνονται. Ο παράδεισος της απεραντοσύνης!» περιγράφουν όσοι έχουν την τύχη να το επισκεφτούν.

Ο ένοικος έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται σε πρώτη επαφή με τα διερχόμενα σκάφη του νησιού. Οι εικόνες παρασύρουν, μαγεύουν, σε ταξιδεύουν στον χρόνο. Από τους εξωτερικούς χώρους, εξάλλου, απολαμβάνεις όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ακούγοντας συγχρόνως τον ήχο του νερού.

Η νησιώτικη έπαυλη Μπουντούρη είναι ένα από τα flagships της Greece Sotheby’s International Realty. Eνα αρχοντικό οίκημα με ιστορική αξία, αφού εντός του κτήματος βρίσκονται οι τάφοι των αγωνιστών της οικογένειας Μπουντούρη. Είναι ένα καπετανόσπιτο με έργα τέχνης, μοναδική ατμόσφαιρα και κοσμοπολίτικη διάθεση που απευθύνεται σε jet setters που αγαπούν την Υδρα και έχουν διάθεση για αξέχαστες βεγγέρες, όπως και εκείνες που διοργάνωνε κάποτε η οικογένεια Μπουντούρη.
18-HYDRA
64-HYDRA
60-HYDRA
63-HYDRA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ