Ράιαν Γκόσλινγκ: Του χρόνου αγόρι της Μπάρμπι, φέτος σκληρός και μοναχικός πράκτορας στη μεγάλη οθόνη - Δείτε βίντεο

Ράιαν Γκόσλινγκ: Του χρόνου αγόρι της Μπάρμπι, φέτος σκληρός και μοναχικός πράκτορας στη μεγάλη οθόνη - Δείτε βίντεο

«Μονόδρομος η επιλογή του Γκόσλινγκ ως πρωταγωνιστή» δηλώνουν οι αδελφοί Ρούσο, σκηνοθέτες της ταινίας «Grey Man» που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Ιουλίου

The_Grey_Man_1
Μπορεί οι φωτογραφίες του Ράιαν Γκόσλινγκ που κυκλοφορούν τελευταία να τον απαθανατίζουν ως κατάξανθο, κούκλο σύντροφο της Μπάρμπι στο πλευρό της Μάργκο Ρόμπι, με την οποία συμπρωταγωνιστεί στην ομώνυμη ταινία που θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2023, σε λίγα 24ωρα ωστόσο θα τον δούμε στις κινηματογραφικές οθόνες σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο. Ο διάσημος ηθοποιός υποδύεται έναν σκληρό και μοναχικό πράκτορα στη νέα ταινία,  παραγωγή του Netflix, των αδελφών Ρούσο «Grey Man» που βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Ιουλίου.

THE GRAY MAN | Official Trailer | Netflix


Βασισμένη στο βιβλίο Mark Greaney «Γκρίζος Άνθρωπος», η ταινία αποτελεί ένα συναρπαστικό θρίλερ δράσης που στηρίζεται στον δυνατό χαρακτήρα του πρωταγωνιστή του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ικανό πράκτορα της CIA ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του γίνεται στόχος ενός πρώην συνεργάτη του – τον υποδύεται ο Κρις Έβανς - που τον κυνηγά ανελέητα προκειμένου να τον σκοτώσει.

Από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας είναι αυτή με τον πρωταγωνιστή της να είναι εγκλωβισμένος σε μια πλατεία της Πράγας, περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς, ενώ την ίδια στιγμή οι πιο επικίνδυνοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να τον σκοτώσουν. Στη σκηνή αυτή μπαίνει σε πρώτο πλάνο η μοναχικότητα του κεντρικού ήρωα, που αποτελεί βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του.

The_Grey_Man__poster


Οι δημιουργοί της ταινίας εξομολογούνται πως η επιλογή του Ράιαν Γκόσλινγκ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μονόδρομος καθώς πρόκειται για έναν ηθοποιό που έχει την ικανότητα να ζωντανεύει περίπλοκους χαρακτήρες.

Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία έφθασε στα χέρια των αδελφών Ρούσο μέσω κάποιου παραγωγού. Αυτό που κατά κύριο λόγο τους γοήτευσε ήταν πως η εκτεταμένη έρευνα του συγγραφέα δημιουργούσε έναν κόσμο ζωντανό με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, ενώ η γραφή του οδηγούσε τον πρωταγωνιστή σε ενδιαφέροντα σημεία, δημιουργώντας του τα κατάλληλα προβλήματα: «Εμείς φέραμε στο τραπέζι την ιδέα που προέρχεται από ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Σιέρα και υποχρεώνει φυλακισμένους να δουλεύουν για τη CIA. Όλα αυτά αποτέλεσαν ένα καλό σημείο εκκίνησης για εμάς, ώστε να εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονταν το είδος όλα αυτά τα χρόνια και να επανεξετάσουμε δεδομένα μέχρι τότε στοιχεία ταινιών του είδους» αναφέρει ο Άντονι Ρούσο ενώ ο Τζο Ρούσο συμπληρώνει: «Πάντοτε αναζητάμε τον ανελέητο ενθουσιασμό που νιώσαμε παρακολουθώντας για πρώτη φορά τον “Άνθρωπο από τη Γαλλία” - αυτή την ενέργεια, τον καταναγκασμό και το συμπιεσμένο χρονικό περιθώριο που δημιουργεί ένταση όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία. Η ταινία μας έχει πολλές από αυτές τις ποιότητες. Κινείται με πολύ έντονο ρυθμό. Συμβαίνουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα

Κλείσιμο
The_Grey_Man_2


Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί πολύ δυνατό στοιχείο της ταινίας το γεγονός ότι ο θεατής θα ανακαλύψει μέσα σε αυτήν πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα επίκαιρα: «Οι ταινίες είναι ίσως πιο εκρηκτικές, όταν συνδέονται με το τί συμβαίνει στην καθημερινότητα ή όταν αγγίζουν μια πανανθρώπινη αλήθεια που όμως φαντάζει τόσο επίκαιρη όταν παρακολουθείς την ταινία. Νομίζω πως αυτή η ταινία είναι πολύ επίκαιρη, ο ίδιος ο “Γκρίζος Άνθρωπος” προέρχεται από μια περίπλοκη πολιτική περίοδο και επαναστατεί ενάντια στο σύστημα. Πιστεύει πως το σύστημα είναι διεφθαρμένο και έχει έναν προσωπικό αξιακό κώδικα, τον οποίον και πρόκειται να ακολουθήσει» εξηγεί.

The_Gray_Man_-_Ana_Des_Armas


Εκτός από τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Κρις Έβαν στο «Grey Man» παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Άνα ντε Άρμας, Τζέσικα Χένγουικ, Βάγκνερ Μόουρα, Ντανούς, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Άλφρι Γούνταρντ, Ρεγκέ Τζιν Πέιτζ, Τζούλια Μπάτερς, Έμι Εκουάκορ και Σκοτ Χέιζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «Πισπιρίγκου» την Κεραμέως

Σοκάρουν οι περιγραφές από το τροχαίο με τον νεκρό 34χρονο στη Λεωφόρο Μαραθώνος - «Έτρεχε τουλάχιστον με 160-180»

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης