Σύρος: Διεθνές Εργαστήριο για την Επικοινωνία της Επιστήμης

Το Διεθνές Εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας» διοργανώνεται για 6η χρονιά φέτος στη Σύρο, από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου 2022.

Syros

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της Επικοινωνίας της Επιστήμης φαίνεται να κερδίζει έδαφος συνεχώς, καθώς παίζει κρίσιμο ρόλο στην κατανόηση κοινωνικών φαινομένων, όπως η πανδημία Covid-19 και η Κλιματική Αλλαγή.


Σε αυτό το πλαίσιο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Επικοινωνία της Επιστήμης» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξένα πανεπιστήμια και φορείς, διοργανώνουν το εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των «Σεμιναρίων της Ερμούπολης», που πραγματοποιούνται στο κυκλαδίτικο νησί περισσότερα από 30 χρόνια.


Το φετινό, 6ο Workshop, αποτελεί έναν διεπιστημονικό διάλογο και καλεί συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να μοιραστούν τις απόψεις τους μέσω ολιγόλεπτων εισηγήσεων, πάνω σε θέματα που βρίσκουν οι ίδιοι ενδιαφέροντα.


Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές και καθηγητές, όσο και σε απλούς πολίτες με ενδιαφέρον για την Επικοινωνία της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και της Λογοτεχνίας. Ο ρόλος της γυναίκας και ο φεμινισμός στο πλαίσιο αυτό είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενος από όσους επιθυμούν να τον στηρίξουν.

Γλώσσα επικοινωνίας στο συνέδριο θα είναι μόνο η αγγλική

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, δίπλα στο Δημαρχείο της Ερμούπολης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κανονίσουν μόνοι τους τη διαμονή και τη μετακίνησή τους.  Πληροφορίες: gvlahakis@yahoo.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης