«We are in the army now»: Η Generation Z επιτίθεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

«We are in the army now»: Η Generation Z επιτίθεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από την παράσταση του Ηλία Αδάμ που ενθουσίασε το κοινό του εξωτερικού και παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα

Stegi_-_We_are_in_the_army_now
Απέσπασε 18.000 views στην ψηφιακή εκδοχή του, γοήτευσε το κοινό στο εξωτερικό και τώρα, μετά τη ζωντανή πρεμιέρα του στην Ισπανία και τη Γερμανία, ήρθε η στιγμή να δούμε επιτέλους στην Αθήνα το «We are in the army now»του Ηλία Αδάμ. Η παράσταση που διακτινίζει το κοινό στη στρατόσφαιρα της Generation Z και θυμίζει πως «είμαστε στον καιρό των τεράτων, ανάμεσα σε έναν κόσμο που πεθαίνει και σε έναν άλλον που παλεύει να γεννηθεί» θα φιλοξενηθεί από τις 6 έως τις 15 Μαΐου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα υβριδικό social medium: κάτι μεταξύ dance video στο Tiktok και αρχικής οθόνης στο Twitter. Τα πάντα στραφταλίζουν από την ultrapop αύρα του ίντερνετ. Τέσσερις θλιμμένοι millennials, internet, video games, smartphones, νέες πραγματικότητες. Ένας campy, προσωπικός στρατός. Θα τους εμπιστευτείτε; Ήρθε η ώρα της «στρατολόγησης».
Οι τέσσερις ηθοποιοί θυμίζουν τους Power Rangers, τα Pokemon και την Cardi B. Η ατμόσφαιρα είναι camp, γεμάτη snapshots από τις ζωές οριακών millennials, με χορογραφίες-reels και βιντεοκλίπ της Britney Spears, με βαθιά εξομολογητικές selfies και memes για την αμφιλεγόμενη σχέση κοινωνικής-περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και κοινωνικών μέσων. Μόνο που εκείνο που ποστάρεται είναι η ςυλλογική οργή και ορμή μιας ολόκληρης γενιάς, μαζί με το άγριο χιούμορ που την διακατέχει.
Όπως αναφέρει στην ισπανική El Pais η Patricia Segura «Οι ιστορίες των χαρακτήρων πραγματεύονται, με νύξεις σαρκασμού, τις συλλογικές επιτακτικές ανάγκες της γενιάς τους αναφορικά με τα ζητήματα των περιβαλλοντικών κρίσεων και της κοινωνικής αδικίας... Ο Ηλίας Αδάμ εμβυθίζει τους θεατές στον κόσμο της τεχνολογίας, των βιντεοπαιχνιδιών και των κινητών τηλεφώνων, παρουσιάζοντας μια κριτική ματιά για την πραγματικότητα της γενιάς των post-millennials.».
Μήπως είμαστε όλες σούπερ ηρωίδες έτοιμες να πολεμήσουμε; Χωρούν στην ίδια selfie ο Steve Jobs και η Νίκαια; Είναι ο ομοφοβικός πατέρας και η θρησκόληπτη Ελληνίδα μάνα ένα ακόμη πρότζεκτ εν εξελίξει; Εξηγούνται οι ιδεολογίες με emoji; Σε μια εποχή που είναι σαν να μην υπάρχουν πια δράστες, που τα πράγματα είναι ρευστά και ακατανόητα, ποιον θα πολεμήσουν οι ήρωες; Η Gen Z παίρνει τα όπλα και μας υποδέχεται σε έναν νέο κόσμο, όπου τα emoji και τα Pokemon συνυπάρχουν με την ακραία ευαισθησία και τον αιρετικό ακτιβισμό και σε ένα θέατρο εξίσου ψηφιακό όσο και αθεράπευτα σωματικό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται δύο παρτίδες ρινικού σπρέι

«Αυτό είναι πάνω από τα όρια»: Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν έμαθε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θέλει τεστ πατρότητας

Χάμιλτον και Γουίλιαμς κάνουν «μπάσιμο» με €12 εκατ. έκαστος για την εξαγορά της Τσέλσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης