Η περίφημη Philharmonia Orchestra του Λονδίνου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η περίφημη Philharmonia Orchestra του Λονδίνου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θα παίξει για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινό με τον νέο της αρχιμουσικό, τον Φιλανδό Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι

Philarmonia_Orchestra
Μια από τις πλέον ιστορικές και διάσημες ορχήστρες του κόσμου, η Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, θα βρεθεί σύντομα στην Αθήνα, για πρώτη φορά με τον νέο της αρχιμουσικό, τον Φιλανδό Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι. Θα δώσει μία συναυλία το Σάββατο 7 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Ροσίνι, Προκόφιεφ και Τσαϊκόφσκι και προσκεκλημένο τον διάσημο νοτιοκορεάτη πιανίστα Σονγκ-Τζιν Τσο

Τί να πρωτοπεί κανείς για την ιστορία αυτής της ορχήστρας; Πρόκειται για ένα βρετανικό σύνολο 80 επίλεκτων μουσικών από 16 χώρες που έχει συνδέσει το όνομά του με μαέστρους-θρύλους του 20ού και 21ου αιώνα μεταξύ των οποίων και Toscanini, Klemperer, Furtwängler, von Karajan, Muti, Salonen. Μια ορχήστρα με 76 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής παρουσίας, πάνω από 1 εκ. ακροατές σε διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες, εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές στο online κανάλι της και 4 βραβευμένα ψηφιακά projects στο βιογραφικό της.
Santuu_Rouvali
Ο αρχιμουσικός Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι
Ο νέος της αρχιμουσικός, ο Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι, διευθύνει κάθε έργο σαν να ήταν μια χορογραφία: με ρυθμική ακρίβεια και ισορροπημένη ομορφιά διατηρώντας πάντα τη ροή των μουσικών φράσεων. Αυτή τη σεζόν, περιοδεύουν μαζί για πρώτη φορά σε Βρετανία, Ρουμανία, Φιλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

Ο Σονγκ-Τζιν Τσο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους πιανίστες της γενιάς του και έχει βραβευτεί σε σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως οι Διαγωνισμοί Chopin της Βαρσοβίας, Tchaikovsky της Μόσχας και Hamamatsu της Ιαπωνίας, ο νεαρός βιρτουόζος θα αναμετρηθεί, στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, με το υπερβατικής δυσκολίας Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο θα παρουσιάσει επίσης την Εισαγωγή από την όπερα «Σεμίραμις» του Τζοακκίνο Ροσσίνι και τη Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα του Pyotr Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοχύρωτοι έναντι άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από Omicron 2

Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Η ΕΕ σχεδιάζει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, λέει ο Λεμέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης