«Αναλώσιμοι 4»: Καμία ζωή δεν κινδύνευσε στα γυρίσματα της ταινίας στη Θεσσαλονίκη

«Αναλώσιμοι 4»: Καμία ζωή δεν κινδύνευσε στα γυρίσματα της ταινίας στη Θεσσαλονίκη

Σε αντίθεση με τις φήμες περί σοβαρών τραυματισμών που κυκλοφόρησαν το πρωί

Oi_Analosimoi
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα και έκαναν λόγο για σοβαρούς τραυματισμούς κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη, ήταν λογικό να ξυπνήσει τις πρόσφατες μνήμες από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη προ ημερών στο εξωτερικό όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν  σκοτώνοντας 42χρονη κινηματογραφίστρια. Πρόκειται ωστόσο, ευτυχώς, για εντελώς διαφορετικές υποθέσεις καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία ζωή δεν κινδύνευσε στα γυρίσματα της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας παραγωγής της ταινίας έκανε λόγο για «ανακριβείς πληροφορίες» χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν μεν τραυματισμοί, όχι τρεις όπως αρχικά αναφέρθηκε, αλλά δύο και σημειώθηκαν όχι ταυτόχρονα αλλά με χρονική διαφορά μεταξύ τους περίπου ενός μήνα.

Ο πρώτος τραυματισμός επήλθε σε μέλος του συνεργείου της ταινίας ο οποίος εργαζόταν για την κατασκευή σκηνικού πάνω σε μία σκαλωσιά. Τού παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το νοσοκομειακό όχημα που παραβρίσκεται στους χώρους σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απ΄ όπου πήρε πολύ σύντομα εξιτήριο.

Πριν δύο ημέρες σημειώθηκε ένας ακόμη τραυματισμός ενός κασκαντέρ κατά την διάρκεια του γυρίσματος μιας επικίνδυνης σκηνής και ακολουθήθηκε η και πάλι η διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών με τον ίδιο να επιστρέφει άμεσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα πρόκειται για άτομο με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο καθώς έχει συμμετάσχει ως κασκαντέρ σε πολλές ταινίες δράσης του παρελθόντος.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα άνθρωποι του χώρου οι μικροτραυματισμοί αποτελούν ρουτίνα ειδικά για τους κασκαντέρ γι΄ αυτό άλλωστε και υπογράφουν ειδικά συμβόλαια στις κινηματογραφικές συνεργασίες τους. Αυτό βεβαίως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις συνθήκες ασφάλειας που οφείλουν να εξασφαλίζουν οι εταιρείες παραγωγής κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, υποχρέωση η οποία, δυστυχώς όπως καταγγέλεται κατά καιρούς, δεν τηρείται πάντα.

Το γεγονός πάντως ότι τα γυρίσματα των «Αναλώσιμων 4» συνεχίζονται κανονικά στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύει από μόνο του ότι δεν υπήρξαν κρίσιμα ατυχή συμβάντα και πως τα όσα κυκλοφόρησαν περί σοβαρών τραυματισμών ήταν υπερβολές οι οποίες βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα μεν το μέγεθος των οποίων ωστόσο ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσιάστηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους

Αλέξης Κούγιας για το τροχαίο: Με αγαπάει ο Θεός γιατί έχω βοηθήσει πολλούς, έχω κατάγματα στο αριστερό χέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης